4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kimi heyecanlandı, kimi eğlendi

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, ilk, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumları arası Valilik Kupası Halk Oyunları Yarışması’nda, oyuncular heyecanlı, izleyenler ise eğlenceli vakit geçirdi.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya, Manisa ili genelinden 16 okul katıldı. Vali Orhan Işın ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir’in de izlemeye geldiği yarışmalara, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Halk oyunları yarışması, geleneksel ve sahneleme dallarında, 3 ayrı kategoride yapıldı. Pistte tüm hünerlerini sergileyen ekipler heyecanlı dakikalar yaşarken, onları izleyen başta velileri ve diğer davetliler ise eğlenceli vakit geçirdi. Bazı veliler zaman zaman çocuklarını tezahüratlarla destekledi.

Ekiplerin nefes kesen gösterileri karşısında, jüri heyeti puan vermekte güçlük çekti. Yarışma sonunda açıklanan sonuçlara göre, geleneksel dalda küçüklerde Manisa Gazi İlköğretim Okulu 87.67 puanla 1., Soma Gama 13 Eylül İlköğretim Okulu 87.00 puanla 2., Akhisar 6 Eylül İlköğretim Okulu da 82 puanla 3. oldu. Yıldızlarda, Manisa Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu 89.33 puanla 1., Akhisar 6 Eylül İlköğretim Okulu 82.33 puanla 2.; gençlerde Soma Linyit Lisesi 90.00 puanla 1., Manisa Hasan Türek Lisesi 85.33 puanla 2. oldu. Sahneleme dalında ise küçüklerde Salihli Kudret Demir İlköğretim Okulu 80.33 puanla 1., Manisa Şehitler İlköğretim Okulu 77 puanla 2. oldu. Yıldızlarda, Turgutlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu 78.00 puanla 1., Turgutlu Namık Kemal İlköğretim Okulu 77.66 puanla 2. oldu. Gençlerde ise Soma Linyit Lisesi 90.66 puanla 1., Manisa Lisesi de 87.66 puanla 2. oldu.

Dereceye giren okulların ödüllerini Vali Orhan Işın verdi. Vali Işın, yarışmada birinci olan ekiplere grup yarışmalarında başarılar dileyerek, maddi ve manevi destekte bulunacaklarını kaydetti.

Öte yandan Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir folklorun milli değerlerimiz arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu ve bu geleneğin yaşatılması için çok büyük çaba sarf ettiklerini ifade ederek, "Ama ne yazık ki masraflı bir uğraş. Kıyafetler, çalışma ortamı, yarışma alanlarına gidip gelmeler, davul zurna ile müzik hayli pahalıya mal oluyor. Ancak Valimiz’in katkılarıyla bu geleneği yaşatmak için okullarımıza maddi destek vermeye başladık. Kaymakamlıklar kanalıyla maddi gücü olmayan okullarımıza folklor harcamaları vermekteyiz. Son yıllarda tasarruf tedbirleri nedeniyle sadece finale kalan okulların finale katılma ücretleri verilmektedir. Finale gelinceye kadar yarışan ekipler tüm masraflarını kendileri ödemektedir. Bu nedenle son yıllarda bu etkinliğe katılan okulların sayısında azalma başlamıştır. İlimizde bu yarışmalara bu sebepten dolayı az okul katılabiliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 22:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?