5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kimsesiz çocuklar için sahaya çıktılar

ŞÖHRETLER KARMASI, SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN SAHAYA ÇIKTI

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in öncülüğünde Türk futbolunun emektar yıldızları, Manisa Valiliği tarafından Ziraat Bankası sponsorluğunda kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen futbol maçında görev aldı. Renkli görüntülerin yaşandığı organizasyona, Kurtlar Vadisi dizisinde 'Memati' karakteri ile rol alan Gürkan Uygun gördüğü büyük ilgiyle damgasını vurdu.

Rıdvan Dilmen ve Gürkan Uygun'un yanı sıra ünlü futbolcular Oğuz Çetin, Hakan Ünsal gibi Türk futbolunun şöhret oyuncuları öğle saatlerinde Manisa'ya geldiler. Rıdvan Dilmen ve arkadaşları, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar'ın da katılımıyla Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret ettiler. Daha sonra futbol maçı için 19 Mayıs Stadı'na geçtiler. Stadı dolduran binlerce taraftar, Rıdvan Dilmen ve Gürkan Uygun'a büyük ilgi gösterdi. "Memati" adıyla tribüne çağırılan Uygun, hayranlarını selamladı. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarını kırmadı.

Gösteri maçı öncesi, Manisa Valiliği Toplumla İlişkiler Bürosu tarafından organize edilen ve Manisa ASKF, Türkiye Futbol Federasyonu HiF Departmanı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Celal Bayar Üniversitesi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü'nün desteklediği "Köyden Kente Umut HİF Turnuvası" final karşılaşması izlendi. Ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Turnuvanın şampiyonu Adnan Menderes Mahallesi'nin kupasını Vali Celalettin Güvenç verdi.

Vali Güvenç ödül töreni sırasında yaptığı konuşmada, Rıdvan Dilmen ve arkadaşlarının kimsesiz çocuklar için 50 bin TL bağış yaptığını açıkladı.

Törenin ardından şöhretler karması maç için sahaya çıktı. Maç için ısınma hareketleri yapan Gürkan Uygun sık sık tribünlere çağırıldı.

Manisalı hakem Yunus Yıldırım'ın yönettiği maç 5-2 şöhretler takımının Manisa karması karşısında aldığı galibiyetle sonuçlandı. İstanbul şöhretler takımının gollerini Oğuz, Tayfun, Erdi ve Ramazan, Manisa karmasının gollerini de Hakan Ünsal attı. Maç sırasında Gürkan Uygun hayranlarını selamlamaktan maça konsantre olmakta zorlandı. Maçın başlamasından kısa bir süre sonra yorulan Uygun, ilk yarı boyunca sık sık oturarak dinlenmek zorunda kaldı. İlk yarı sonrası sormasını bir başka oyuncuya verdi.

Karşılaşma sonrası gazetecilerin organizasyona ilişkin sorularını yanıtlayan Rıdvan Dilmen, "Çok önemli bir hizmet bu, hem Manisa hem çocuklarımız için. Sayın Valim davet ettiği zaman düşünmeden memnuniyetle kabul ettik. Bu çocuklar ülkemizin geleceği. Böylesine hayırlı bir işin içinde bulunmaktan çok mutluyum. Sayın Valimize de çok teşekkür ederim. Arkadaşlarımla beraber bu tür sosyal faaliyetlerde elimizden geldiğince bulunmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız için, geleceğimiz için her türlü hizmete hazırız biz." dedi. Manisaspor'un ligdeki durumunu da değerlendiren Dilmen, "Ege'de iki tane takım var. Biri Denizli, diğeri Manisa. Maalesef ikisi de küme düşmemeye oynuyor. Denizli'nin işi zor. Aman ne olur dikkat! Ege'yi birinci ligsiz bırakmayalım. Şehrin desteği lazım, tüm kamunun, vatandaşın desteği lazım. Mesut Hoca ve ekibine destek verilmeli. Çıkmak zor ama düşmek kolay. Manisa Ege'nin önemli bir şehri. İnşallah Manisa ve Denizli ligde kalır. Manisa'nın şansı biraz daha fazla" diye konuştu.

Vali Celalettin Güvenç de, "Sporumuz adına, gençliğimiz adına destek veren tüm arkadaşlarıma, Ziraat Bankası'na teşekkür ediyorum. Özellikle Rıdvan hocaya gösterdiği ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Bahara tekrarını diliyorum" dedi.

Gürkan Uygun ise, "Valiliğin hazırlamış olduğu bir organizasyondu. Keyif ve onur duyarak geldik. inşallah hayırlısı olur, inşallah çocuklarımıza faydası olur" diye konuştu.

ŞÖHRETLER KARMASI, SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN SAHAYA ÇIKTI
ŞÖHRETLER KARMASI, SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN SAHAYA ÇIKTI
ŞÖHRETLER KARMASI, SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN SAHAYA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 21:22:00
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 16:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?