4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kıran kırana bilgi yarışması

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilgi Kültür Yarışması finalleri büyük heyecana sahne oldu.

Bilgi yarışması Alaşehir Şehir Sineması'nda yapıldı. Yarışmaya 47 okul katıldı. Finale kalan yedi okul Alaşehir’i temsil etmek için yarıştı. Alaşehir Ticaret Borsası’nın sponsorluk yaptığı yarışmada 20 soru soruldu. Finalde Alaşehir İlköğretim ve Celal Şükrü Sayınsoy İlköğretim okulları 17 soruyu doğru bilerek,170’er puanla birinci olurken,160 puan alan 19 Mayıs ilköğretim okulu üçüncü oldu. Birinci olan iki okul Manisa’da 6 Nisan günü yapılacak il birinciliği finalinde Alaşehir’i temsil edecekler.

Ticaret Borsası birinci olan okullara 350’şet TL, üçüncü olan okula 150 TL verirken, finale katılan diğer dört takıma da 100’er TL ödül verdi. Ödülleri veren kaymakam Musa Uslan, “47 okul arasında sıyrılıp finale kalan yedi okulumuzun hepsini birinci olarak kabul ediyoruz. Önemli olan yarışmaya katılabilmektir. Bu tür yarışmalar öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönden gelişmesini sağlayacaktır. Yarışmanın organizatörlüğünü üstlenen Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür’e teşekkür ediyorum.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 23:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?