4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kırkağaç kapalı çarşıya restorasyon

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde İzmir Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescil edilen kapalı çarşıdaki işyerlerinin restorasyonu ile ilgili toplantı yapıldı.

Belediye Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı İsmail Gedüz'ün başkanlık yaptığı toplantıya kapalı çarşıda işyeri olan esnaflar katıldı. Cihan Restorasyon Limited Şirketi yetkilisi Kayhan Seyrek'in proje ile ilgili bilgi verdiği toplantıya yoğun ilgi vardı.

 Seyrek, iş yerlerini restore ettirmek isteyen esnafların Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hibe fonundan yararlanacağını belirterek, vatandaşların ister kendileri isterlerse bu konunun uzmanı kişilere vekalet vererek işlemlerini başlatabileceklerini söyledi.

Fondan yararlanmak için tapu örneği, kadastro çapı, ikametgah ve tescil belgeleri ile resimli nüfus örneğiyle müracaat edilerek proje çizimlerine başlanabileceğini belirten Seyrek, son müracaat tarihinin 30 Eylül olduğunu açıkladı.

Toplantıya katılanlar Başkan Gedüz ve Seyrek ile birlikte kapalı çarşıda inceleme yaptılar. Başkan Gedüz önümüzdeki günlerde projenin daha iyi anlatılabilmesi için yeni bir toplantı yapılacağını belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 18:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?