4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kırkağaç'a 500 kişilik yurt

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) İzmir Bölge Müdürlüğü heyeti, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde üniversite öğrencileri için yapılması planlanan 500 kişi kapasiteli yurt için tespit edilen alanda incelemede bulundular.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) eğitim gören öğrencilerin barınma sorununun çözümü için uzun zamandır yapılan çalışmalarda son noktaya gelindi. YURKUT İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Mesut Niyazi Bergama, şube müdürleri Ayhan Duran, Erol Pekmezci ve inşaat mühendisi Kamil Eğilmez ile birlikte Kırkağaç'ı ziyaret ettiler. Kaymakam Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Candan ile biraraya gelen YURTKUR heyeti, birlikte öğrenci yurdu yapılması düşünülen MYO'da incelemede bulundular. Heyet, Tekel depolarının bulunduğu bölümün yurt yapımı için uygun olduğu görüşünü dile getirdi. İncelemenin ardından Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, 500 kişilik öğrenci yurdunun yapılmasıyla ilçede eğitim gören öğrencilerin barınma sorununun çözüme kavuşacağını belirterek, projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaymakam Aykut Pekmez de, “Tekel depolarının alt kısmına yapılması düşünülen yurdun bu yıl içinde ihalesinin yapılıp temelinin atılmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 10 dönüm arazi üzerine yapılacak olan yurt için belediyenin de iki arsa temin edeceğini belirten Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz “İlçemizde yapılması düşünülen yurt binası için hazineye ait depoların yanında şahıslara ait arsaları satın alarak yurt için tahsis etmek üzere çalışmalar yapıyoruz. 15 Ağustos'a kadar YURTKUR'un istediği 10 dönümlük araziyi hazırlamamız gerekiyor. Bu yönde çalışmalara hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Daha önceden söz verdiğimiz gibi ilçemizin eğitim alanında daha iyi konumlara gelmesi için belediye olarak her türlü desteği sağlayacağız." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 16:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?