30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kırkağaç'ta güvercin güzellik yarışması

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Karabaşçılar Derneği tarafından 1. Güvercin Güzellik Yarışması düzenlendi.

METEM Spor Salonu'nda 16 çeşit güvercinin yarıştığı etkinliğe İstanbul, İzmir, Bursa, Uşak, Afyon, Aydın illerinden gelen güvercin severler, güvercinlerini yarıştırdı. Güvercinler de birbirinden güzel hünerlerini sergileyerek izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Göz, ayak, paça, göğüs, renk ve genel yapı itibariyle puanlamaya tabi tutulan güvercinler arasında ırklarına göre jüri tarafından derecelendirme yapıldı. Yarışmayı başarıyla tamamlayan güvercinlerin sahipleri kupa ve çeşitli hediyelerle ödülledirildi.
Bu arada bazı güvercin tutkunları güvercinlerini açık artırma usulüyle satışa çıkarttılar. Açık artırmada güvercinler cinsine göre 100 YTL den başlayıp 5 bin YTL'ye kadar oluşan bedellerde müşteri buldu.

Kırkağaç Karabaşçılar Derneği Başkanı İsmail Oksay, “Birincisini düzenlediğimiz Güvercin Güzellik Yarışması'na ilginin fazla oluşu bizi oldukça mutlu etti. Güvercin beslemek çok özel bir zevk ve besleyenleri tiryakisi yapar. Güzel bir hobidir. Ayrıca maddi değeri de vardır. Gelecek yıl bu yarışmamaıza daha büyük ilgi bekliyoruz. " dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 15:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?