3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kırkağaç'ta ishal alarmı

KIRKAĞAÇ'TA İSHAL SALGINI

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde dün akşam saatlerinde 45 çocuk ishal ve mide bulantısı şikayetiyle Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hastaların ani bir şekilde artması üzerine Hastane Başhekim Vekili Op. Dr. Gökhan Kaynak tüm hastane personelini göreve çağırdı. Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı ve Kırkağaç Belediye Başkanı Y.İsmail Gedüz de hastaneye gelerek gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Sırmalı yaptığı açıklamada, ilçede yaşanan ishal ve kusma şikayetlerinin içme suyundan kaynaklanmadığını belirterek "bu tür şikayetlerin ilçemiz hastanesine günde 15-20 kişinin müracaat ettiği istatistik bilgilerden tespit edilmiştir, şu an herhangi bir tehlikeli durum söz konusu değildir" dedi. Hastaları ziyaret eden Belediye Başkanı İsmail Gedüz ise belediye olarak her gün içme sularını kontrol ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu akşam olay bana bildirildiğinde yeniden su analizi yaptırdım tespit ettiğimiz klor oranı en uç noktada 0,4 olarak belirlendi. Ayrıca, hastaneye müracaat edenlerin bir kısmı belde ve köylerden ilçemizde de değişik mahallelerden geldiği belirlendi bu şikayetlerin içme suyundan kaynaklandığını düşünmüyoruz."

19 Temmuz 2008 tarihinde bin 798 kişi ishal şikayetiyle Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne müracaat etmişti. 2008 yılında yaşanan ishal vakasının belediye tarafından su isale hattında yapılan çalışmadan kaynaklandığı belirlenmişti.

KIRKAĞAÇ'TA İSHAL SALGINI
KIRKAĞAÇ'TA İSHAL SALGINI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 10:17:02
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 14:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?