30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kırkağaç'ta ishal salgını şoku

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan ishal salgınının sadece sudan olamayacağını ifade eden Belediye Başkanı Orhan Müezzinoğlu, konunun daha derinlemesine araştırılması gerektiğini belirtti.

Manisa' nın Kırkağaç İlçesinde meydana gelen ve içme suyundan olduğu tahmin edilen bulantı ve kusma nedeniyle Devlet Hastanesine 400 kişi civarında hasta müracaat etti. Kusma ve ishal şikayeti ile hastaneye müracaat edenlerin sayısının artması üzerine tüm hastane personeli göreve çağrıldı. Ayrıca Akhisar ve Soma ilçelerinden doktor ve acil tıp teknisyenleri ile Kırkağaç'ta görev yapan aile hekimleri hastaneye gelerek acil servis hizmeti yaptılar. Bazı hastalar hastanenin yetmemesi sonucu çevre ilçeler Akhisar ve Soma Devlet Hastanelerine nakil edildi.


Hastanede inceleme yapan kaymakam Pekmez "Hastaneye müracaat eden hastaların şikayetleri birbirleriyle aynı, bu kadar insanın aynı şekilde hastalanmasının nedenin de ancak ortak kullandıkları içme suyu olabilir. Olay bana bildirildiğinde hemen Belediye Başkanını aradım ve halkı anons yoluyla şebeke suyunu içmemeleri konusunda uyarıda bulunmasını istedim. Belediye tarafından yapılan anons sonrası hastanede yoğunluk başladı. Çevre sağlık teknisyenleri tarafından ilçenin değişik bölgelerinden su numunesi alındı suyun yavaş yavaş temizlendiğini tespit ettik. Olayda hayati tehlikesi bulunan bir hastamızın olmaması bizim için sevindiricidir"dedi.


Öte yandan Belediye Başkanı Orhan Müezzinoğlu ise yaptığı açıklamada bu olayın her yıl Temmuz ayında tekrarlandığını geçen yıllara nazaran bu yıl daha çok ishal ve kusma oranının yüksek olduğunu belirtti. Müezzinoğlu "10 yıldır ilçemizde belediye başkanlığını yürütüyorum, bunun nedeninin sadece su olmaması gerektiğine inanıyorum, çünkü biz her zaman sularda çalışma yapıyoruz, sadece Temmuz ayında bunun her yıl olması bunun farklı nedenlerden olabileceği şüphesi doğmaktadır. Bu konunun derinlemesine incelenmesi talebinde daha önceden bulunmuştuk" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 16:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?