5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kırkağaç'ta öğrenci yurdu temeli atıldı

KIRKAĞAÇ'TA ÖĞRENCİ YURDU TEMELİ ATILDI

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kırkağaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma sorunlarının çözümü için uzun zamandır takip edilen 300 kişilik öğrenci yurdu inşaatının temeli atıldı.

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 300 kişilik yurt ihalesini kazanan inşaat firması temel kazı çalışmalarına başladı. Kırkağaç Meslek Yüksekokulu bahçesinde yapılan temel çalışmaları sırasında ilçe Kaymakamı Ali Sırmalı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Hakan Aracı ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Mehmet Candan, inşaat firması sahiplerinden Ali Özçelik’ten çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Kırkağaç’ın yüksek eğitim alanında geldiği noktadan memnun olduğunu belirten Kaymakam Ali Sırmalı, "İlçemizin gelişmesine büyük katkılar sağlayacak olan yüksek okulun fiziki şartlarının daha da iyileştirilmesi ve burada eğitim gören öğrencilerimizin aynı kampus içinde barınmalarına imkan sağlayacak olan Yurt binasının inşaatına başlanmış olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Yurdun ilçemize kazandırılmasında emeği olan sayın Milletvekilimiz Recai Berber’e, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Candan‘a ve yurt için gerekli olan arsayı temin eden Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz’e Kırkağaçlılar adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Av.Mehmet Candan da, "İlçemize organize sanayi bölgesi, fabrikalar kurulması imkansız olmasa da, hemen hayata geçirilecek bir proje değildir. İlçemizde bulunan Meslek Yüksek Okulu Kırkağaç ekonomisine önemli katkılar sağlayacak bacasız bir fabrikadır. İlçemizde TEKEL’e ait binaların yüksek okula tahsis edilmesiyle başlanan gelişme sürecinde bu gelinen nokta bizler için son derece önemlidir. Önümüzdeki yıllarda 300 kişilik yurtla birlikte başka bölümlerin açılmasıyla öğrenci sayımızı 1500 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Yurdun 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminin ikinci yarısına hizmete açılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 17:07:02
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 23:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?