3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kitap kurtlarına ödül

Manisa'da 45. Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi'nde kutlama programı düzenlendi.

Programa Vali Celalettin Güvenç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Arı ve personeli, daire amirleri, öğretmenler, Koza Anaokulu öğrencileri ve okuyucular katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Arı, “Bilgi ve bilimin birbirlerine doğru yöntemlerle hızlı ve sistematik biçimde ulaşılması görevini getiren kütüphaneler, bireyin öğrenme ve araştırma becerilerini artırmakta, bilginin paylaşılmasını sağlamaktadır. Kütüphaneler sadece kitapların bulunduğu mekânlar değil, yaşam ve öğrenme merkezleridir.”dedi.

İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Kara Köse de, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitime ve okumaya verdiği önemi belirterek, “Ne kadar çok okursak, toplumumuza o kadar çok oksijen veririz” diye konuştu.

Vali Celalettin Güvenç de yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin çok okuması, kendilerini geliştirmesi ve kendilerini yenilemesi bir zarurettir. Bunun için kütüphanelerimizi zenginleştirmeye, teknolojiyle donatmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin çocukları mutlaka daha çok kitaba ve kütüphanelere yönlendirmesini bekliyoruz. Okuma alışkanlığında gelişmiş ülkelere göre çok gerideyiz. Yeterince okumuyor, araştırmıyoruz. Bunun için öğretmenlerimize, milli eğitimimize, hepimize çok önemli görevler düşüyor. Gelişmişliğin önemli göstergelerinden bir tanesi de insanımızın okuma oranıdır. Gelecek nesillerin okuma alışkanlığı kazanması için öğretmenlerimize çok görev düşüyor. Okumaya, kitaba emek veren herkese teşekkür ediyor, 45. Kütüphane Haftasını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Celalettin Güvenç, Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy düzenli ve en çok kitap okuyan altı okuyucuya ödül verdi. Topluma okuma alışkanlığını ve tüm bireylere daha etkin kütüphane kullanma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, Valilik öncülüğünde ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle başlatılan “Kitabımı Değiştiriyorum, Daha Çok Okuyorum” kampanyasına Vali Celalettin Güvenç kendi okuduğu bir kitabı bağışladı.

Özel Koza Anaokulu minik öğrencilerinin gösterisinden sonra Vali Celalettin Güvenç Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ”Karma kitap, Ömer Yörük Resim ve Koza Anaokulu Etkinlik” sergisinin açılışını gerçekleştirdikten sonra sergiyi gezdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 00:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?