3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kitap kurtlarına ödül

MANİSA'DA KİTAP KURDU ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Manisa Belediyesi ve İl Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan, Dünya Çocuk Kitapları Haftası, Çocuk ve Kitap konulu söyleşi ile kitap sergisinin açılışı, İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Arı, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını yapan Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Arı, geleceğin büyüklerine kitap okuma alışkanlığı kazandırdıklarını söyledi.

 Arı; “Yaptığımız bu tür etkinlikler ile genç arkadaşlarımıza ve yetişkinlerimize kitap okumayı aşılamayı hedefliyoruz. İlimizde büyük küçük demeden bütün halkımız tarafından bilinçli olarak daha çok kitabın okunmasını hedeflemekteyiz. Manisa Belediyesi'ne devrettiğimiz Haydar Bayçin Çocuk Kütüphanesi'ni geçtiğimiz gün ziyaret için gittiğimizde, bıraktığımızdan daha modern bir hale getirildiğini ve çocuklarımızın kitap okuma azmi beni çok mutlu etti. Bu konuda da belediyemize gösterdikleri ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ise çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemine değini, kitap okuyan sayısını artırmak için çabaladıklarını söyledi.

Ustamehmetoğlu; “Kitap bize bilmediklerimizi öğretir. Görmediğimiz yerleri tanıtır. Kitap okunduğu zaman göze, dinlendiği zaman kulağa seslenir. Kitaplar zamanımızı değerlendiren birer sevgili arkadaştır. Kitaplarla arkadaşlık küçük yaşlarda başlarsa, bu güzel alışkanlık büyüyünce de sürer gider. Kitap doğruyu, güzeli, iyiyi, yararlıyı bulmamıza yardım eder. Kitaplar yaşamı sevdirir, dünyayı güzelleştirir, içimizi aydınlatır. Dünyada hiçbir dost insana kitaptan daha yakın değildir. Sıkıntımızı unutmak, donuk hayatımıza biraz ışık ve renk vermek, daracık dünyamızda bulamadığımız şeyleri yaşamak için, tek çaremiz, kitaplara sarılmaktır” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra çocuk kitapları yazarı Aydoğan Yavaşlı, kitap okuma, kitabın önemli faydaları ve aile ile birlikte kitap okumanın önemine değinen konferans verdi. Konferans sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu verdiği bilgiler ve kitap okumaya katkısından dolayı Yavaşlı'ya teşekkür plaketi verdi. Yapılan konuşmaların ardından en çok kitap okuyan öğrencilere kitap ve kalem setinden oluşan hediyeleri, Belediye Başkan yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse tarafından verildi. Ödül törenin ardından alışılmışın aksine protokolün yerine çocuklar kendi eserlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirdi.

MANİSA'DA KİTAP KURDU ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
MANİSA'DA KİTAP KURDU ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 13:04:05
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 14:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?