30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kızılay kurban bağışlarını bekliyor

Türk Kızılayı Manisa Şubesi bu yıl vatandaşlar adına dini vecibelere uygun olarak kurban kesecek.


Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte şube binasında kurban bağışı konusunda basın toplantısı düzenledi.

Amaçlarının geçen yıl yapılan bağış sayısını iki katına çıkarmak olduğunu dile getiren Yurdabekçi, bağışlar konusunda Türkiye genelinde Manisa’nın 4. sırada olduğunu söyledi. Yurdabekçi, kampanya çerçevesinde yapılacak kurbanlık bağışların vekâleten de kabul edileceğini belirterek, veterinerler tarafından seçilecek kurbanlıkların dini vecibelere uygun olarak Et ve Balık Kurumu kombinalarında hijyenik şartlarda kestirilerek paketleneceğini söyledi.

Kurban etlerinin tamamının Kızılay şubelerinde 2.5 kilogramlık kutularda kavurma olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyleyen Yurdabekçi, “Bağışlar 7 Aralık tarihine kadar bankalara, Kızılay şubelerine şahsen başvurarak ya da Manisa’nın üç noktasında açılacak stantlara yapılabilecektir. Kurbanlık bir hisse bedeli 260 YTL’dir. Yurtdışındaki vatandaşlarımız ise 200 dolar veya 140 Euro ödeyebilir.”dedi.


MAKBUZ KARŞILIĞINDA KURBAN
2007 yılında Manisa merkezde 240 kişinin kurbanlarını Kızılay’a bağışladığını hatırlatan Yurdabekçi sözlerini şöyle sürdürdü: "2007 yılında ‘Kurbanlarınız Kızılay İle Gerçek Amacına Ulaşır’ mesajı ile başlattığımız kampanya çerçevesinde 240 kişi kurbanlıklarını Kızılay’a bağışladı. 2,5 kilogramlık kutularda hazırlanan kavurmalar, Manisa’da 500 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı. Aile fertleriyle birlikte 2 bin 500 kişi faydalandı.

Kimsenin ulaşamadığı ve kimseye ulaşamayanlara yardım yapılmasının gerekli olduğunu bilen Türk Kızılay, kurbanı gerçek manada kesen, değerlendiren ve bunu da yoksula tek elden ulaştıran bir kuruluştur. Ülkede yılda bir defa da olsa evine et girmeyen insanların bulunduğu, Türk insanının evine az da olsa bir etin girmesi için bu çalışmalarda bulunmaktayız. Kızılay Manisa şubesi olarak da Manisa’nın çeşitli yerlerine açacağımız stantlarla hayırsever vatandaşlarımızdan makbuz karşılığında kurban bağışı kabul edeceğiz.”


Konuşmaların ardından ilk kurban bağışını Kızılay Ege Bölge Afet Müdürü Refik Akdemir yaptı. Kurban bağışı parası olan 260 YTL'yi alan Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi, Bağış makbuzunu keserek teslim etti.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?