5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kızılay'dan Ergün'e teşekkür ziyareti

KIZILAY'DAN BAŞKAN ERGÜN'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, Laboratuar Birim Şefi Prof. Dr. İsmail Hakkı Dindar, Ürün Dağıtım Birim Şefi Dr. Bülent Büyükgök ile Manisa Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Kızılay heyeti, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e kan bağışı konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ziyaretlerinden dolayı Kızılay yönetimine teşekkür eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kızılay Kan Merkezi’nin yaptığı her türlü etkinliğe destek verdiklerini vurgulayarak, “Bir kanın 3 insanın hayatını kurtardığını çok iyi biliyoruz. Elimizden geldiği kadar da bu bilinci toplumumuza aşılamaya çalışıyoruz. İnsan sağlığı konusunda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Önce kendimize, sonra diğer insanlara önem vermemiz gerekir. Bu bilinçle hareketle kan bağışı konusunda her türlü desteğe hazırız’’ dedi.

Türk Kızılay Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, Manisa Belediyesi’nin kan bağışı konusundaki desteğini bir örnekle anlatarak şöyle dedi; “Manisa Belediyemizin destekleri ile istediğimiz meydanda kan bağış stantlarımızı kurarak, gönüllü kan bağışı toplayabiliyoruz. Ancak bunu İzmir’de yapamıyoruz. Meydanlarda stant kurmaya, gönüllü kan bağışı toplamamıza izin vermiyorlar. İzmir’de bu konuda sıkıntılıyız. Neden izin vermediklerini anlamıyoruz.’’

Kan bağışı konusunda bazı önyargıları kaldırmanın güçlüğünü yaşadıklarını da ifade eden Gök, bunların başında iğne korkusunun geldiğini, ancak kan iğnesinin can yakmadığını söyledi. Manisa Belediyesi’nin verdiği destek nedeniyle memnuniyet duyduklarını dile getiren Gök, bu desteğin Manisa’ya daha fazla hizmet vermek isteğini arttırdığını kaydetti.

KIZILAY'DAN BAŞKAN ERGÜN'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ
KIZILAY'DAN BAŞKAN ERGÜN'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 17:39:05
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 00:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?