30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

KKKA şüphesi doğru çıkmadı

Manisa'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındıktan sonra hayatını kaybeden Karaoğlanlı beldesi sakinlerinden İbrahim Güçlüce'nin, kan örneği tetkikleri sonucu KKKA hastalığından ölmediği ortaya çıktı.


Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 3 Temmuz günü akşam saatlerinde Manisa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne yüksek ateş, halsizlik, karın ağrısı ve ishal şikayetiyle başvuran İbrahim Güçlüce'nin, muayene edildikten sonra belirti ve bulgular yönünden KKKA hastalığı geçirmekte olabileceği şüphesi oluştuğu, tanı, tedavi ve takiplerin bu doğrultuda yürütüldüğü ifade edilerek, Güçlüce'nin son bir haftadır yoğunlukla kırsal alanda çalıştığı, kene ısırması olmadığı yönünde bilgi alınmasına rağmen tedbir amacıyla müşahadeye alınarak takip ve tedavisine başlandığı belirtildi.


Açıklamada, hastanın, gece müşahadesinde problem olmadığı halde ertesi gün 4 Temmuz'da sabah saat 06.00 sıralarında kanama belirtileri göstermeye başlayınca müşahade odasından acil servis müdahale odasına alındığı belirtilerek şöyle denildi: "Bir süre sonra ağızdan kan gelmesi sonrası solunumu durmuştur. Görevli sağlık personeli hastayı suni solunum cihazına bağlamış, bu kez hastanın kalbi durmuştur. Bir süre canlandırma uygulandıktan sonra kalbi çalışmaya başlamış daha sonra tekrar kalp durması olmuş, canlandırma ile kalp atımı tekrar geri gelmiştir."


Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bu şekilde vakanın kritik bir seyir arzetmeye başladığı belirtilerek şu bilgiler verildi: "Hasta aynı hastanede izole edilen bir odaya alınmıştır. Hastanın takibinde kan ve diğer şekilli elemanlar yönünden hem tetkik edilerek takip hem de takviye yapılmış, aralıklarla bakılan kan tablosunda KKKA'yı ve Meningokoksemiyi (Meningokokkal hastalığı) destekler tarzda değişiklik gözlenmiştir. Tüm tedavilere karşın hasta 14.45 itibariyle vefat etmiştir.
Ayrıca KKKA kesin tanısı için Refik Saydam Merkez Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'na gönderilmek üzere numune (kan serum örneği) alınmış, numune soğuk zincir koşullarında İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi aracılığıyla kargo ile gönderilmiştir."


Hayatını kaybeden İbrahim Güçlüce'nin cesedinin yıkandıktan sonra dezenfeksiyon işlemine tabi tutulduğu, ceset torbasının ve tabutun dezenfektan solüsyonla spreylendiği açıklamada belirtildi. Açıklamada ayrıca, tüm koruyucu önlemler alınarak cesedin Karaoğlanlı beldesi mezarlığına defnedildiği belirtildi. Açıklamanın sonunda, Ankara Hıfzıssıhha Merkez Başkanlığı'ndan gönderilen kan örneği sonuçları yer aldı. Buna göre, yapılan tetkiklerin PCR RNA negatif (-) ve Elisa negatif (-) olarak ortaya çıktığı,KKKA hastalığı şüphesinin ortadan kalktığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 17:02:27
Güncelleme :17 Temmuz 2008 Perşembe 22:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?