3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kocatepe merdivenlerine kavuşuyor

KOCATEPE MAHALLESİ MERDİVENLERİNE KAVUŞTU

Manisa Spil Dağı eteklerindeki Kocatepe Mahallesi'nde mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda merdiven çalışması başlatıldı.

Spil Dağı eteklerine kurulu Kocatepe Mahallesi'nde araçların çıkamadığı dik yokuşlara yapılan beton yolları kullanmakta zorlanan mahalle sakinleri, belediyeden yardım istedi. Mahalle toplantıları sırasında sorunu Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ileten mahalleliler, sorunun kısa sürede çözülmesi için girişimlerde bulundu. Belediye imar ve fen işleri ekipleri, bölgedeki mevcut yolları basamaklı olarak planlayarak yeniden yapmaya başladı. Basamaklar yapılırken yaşlı vatandaşların kolaylıkla kullanabilmesi için merdivenlerin kenarlarına demirlerde yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca mahallenin Spil Dağı eteklerinde olması nedeniyle dağdan gelecek, taş, kaya gibi maddelere set olması için taştan setler inşa edildi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sorunları yerinde görünce çözümünde hızlı gerçekleştirildiğine dikkat çekti, Manisa'nın diğer mahallelerinde de benzer çalışmaların sürdüğünü söyledi. Başkan Ergün; “Kocatepe mahallesinin ziyaretimizde mahalle sakinleri üst sokaklara ulaşımı sağlayan merdivenlerin yapılmasını istemişlerdi. Ekiplerimiz derhal sorunu yerinde inceledi ve çalışmalara başladı. Önceden düz zeminden çıkmakta zorlanan mahalleliler artık basamakları kullanarak kolaylıkla evlerine ulaşabilecekler. Yaşlı mahalle sakinlerinin de kullanabilmesi için basamakların kenarlarına korkuluk yapılacak. Sorunların acil olarak çözülmesi mahalle sakinleri kadar bizleri de sevindiriyor. Bu nedenle mahalle ziyaretlerine ağırlık veriyoruz. Kocatepe mahallesine de ziyaretimizin üzerinden kısa bir zaman geçti. O ziyarette not alınan isteklerin en önemlisi mahalledeki dik yokuşların basamaklandırılmasıydı. Biz bu isteği yerine getirerek mahalleliyi mağduriyetten kurtardığımız için mutluyuz. Mahalle gezilerine ilerleyen günlerde hız vereceğiz çünkü halkın içinde oldukça sorunları birinci elden duyma şansımız oluyor. Bu nedenle elimizden geldiği kadar ben ve ekibim mahalleleri geziyoruz, oralardaki eksiklikleri yerinde görerek istekleri yerinde değerlendiriyoruz. Uzaktan karar vermektense yerinde görmek ve tespit yapmak her zaman en iyi sonuca ulaştırıyor” dedi.

KOCATEPE MAHALLESİ MERDİVENLERİNE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 16:06:03
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 17:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?