4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kolbastı kursu için sıraya girdiler

Türkiye'de genelinde Trabzon kolbastı oyununa artan yoğun ilgi üzerine Manisa'nın Salihli ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından kolbastı oyunu kursu açıldı.

Kursa 20'si erkek 21'i kız olmak üzere toplam 41 çocuk katılınca 2. dönem kurs kayıtlarına başlandı. Usta Öğretici Ali Çınar nezaretinde çalışmalarını sürdüren kursiyerlere kurs sonunda “Halk Oyunları Başarı Sertifikası” verileceği açıklandı.

Usta Öğretici Ali Çınar, “Kolbastı oyununun son dönemlerde yeniden popülerlik kazanması nedeniyle Salihli'de kurs açılmasına yönelik talepler yoğunlaştı. Bu talepler üzerine açılan kursumuza toplam 41 kişi müracaat etti. Yeni dönem kurs kayıtları da devam ediyor. Kurslarımız, toplam 800 saat sürecektir” dedi.

Salihli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Yenen ise, “Müdürlük olarak halkımızın bizden talep ettiği kursları en kısa sürede açmaya çalışıyoruz. Kolbastı Oyunu için de büyük bir talep gelmişti. Usta Öğreticimiz nezaretinde devam eden kurslarımızı ilgi nedeniyle 2. defa açacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 15:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?