3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kolej gibi köy okulu

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Kordon Köyü İlköğretim Okulu'nda Avrupa Birliği (AB) standartlarında İngilizce eğitimi verilmeye başlandı.

Salihli ilçesine 13 kilometre mesafede bulunan Kordon Köyü İlköğretim Okulu'nun Müdürü Mehmet Turan Kardeş, “Öğrencilerime okulu sevdirmek için elimden geleni yapıyorum. Öğrencilerim teneffüslerde bile dışarıya çıkmayarak teknolojiden faydalanıyorlar” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı'nın okula göndermiş olduğu 7 adet bilgisayarla öğrencilerine eğitimin en iyisini vermeye çalıştıklarını kaydeden Kardeş, “Okulumuzda eğitim gören 39 öğrenci 2 ay önce okula bağlattığımız internet sayesinde ödevlerini araştırıp daha hızlı ve doğru bilgilerle zorluk çekmeden öğreniyorlar. Geçtiğimiz yıl öğretmenlere yönelik verilen eğitim seminerine katılarak öğrencilerime bilgisayarda nasıl ders vereceğimi öğrendim. Bunun faydasını şimdi görüyorum. Öğrencilerim bilgisayarda dyned ingilizce dil eğitimi alarak ingilizcelerini geliştirmiş oluyorlar. Ayrıca okulumuzda mevcut olan 2 fotokopi makinesi ve projeksiyon cihazları ile öğrencilerime eğitimin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Taşımalı eğitimle çevre beldelere eğitim görmeye giden 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilerde okuldaki bilgisayarlardan ücretsiz faydalanıyorlar” dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 15:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan turgut IP: 85.98.166.xxx Tarih : 12.01.2009 16:45:28

yöneticilerimizin yarısı bu gayreti gösterebilse Ülkemiz her bakımdan Dünyanın en iyilelinden olabilir. Müdür beyi tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyorum