30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kömür göçüğünde can pazarı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tuğla fabrikasında çalışan işçilerden biri, toz kömür yığınının altında kaldı. Başını ve kollarını güçlükle dışarı çıkarıp feryat eden işçi, 40 dakika sonra farkedilerek kurtarıldı.
Olay, bugün saat 11.30 sıralarında meydana geldi.

Eski Manisa yolu üzerinde tuğla üretimi yapan Aykut Blok Fabrikasında kömür kırma işçisi olarak çalışan Celal Kurşun (44), toz haline gelen kömür yığını üzerinde düzenleme çalışması yaptığı sırada oluşan göçük nedeniyle kömür yığınının altında kaldı. Yaklaşık iki metre göçüğün altında yaşam mücadelesi veren işçinin yüzü haricinde tüm vücudu toz kömür yığını altında kaldı.

Şans eseri başını güçlükle dışarı çıkaran işçi Celal Kurşun, diğer fabrika işçileri
tarafından verilen hortumla nefes alabildi. Yaklaşık 40 dakika göçük altında kalan Celal Kurşun, "Beni kurtarın. Yardım edecek kimse yok mu?" şeklinde feryat etti. Olay yerine gelen Turgutlu itfaiyesi ve AKS ekipleri, kurtarma çalışmasına başlarken başka göçük olmaması ve işçinin tamamen küle gömülmemesi için büyük çaba sarf etti. Kovalarla işçinin yanındaki toz kömürleri alındı. İtfaiye erleri, daha sonra işçiyi itfaiye aracının bomuna bağladıkları çeker halatla yukarı çıkarmayı başardı. Nefes kesen kurtarma çalışması sonrası işçinin kurtarılmış olması alkışlarla kutlandı. Celal Kurşun daha sonra olay yerinde hazır bekletilen 112 ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayata dönmenin mutluluğunu yaşayan Celal Kurşun, çevresindekilere "Allah hepinizden razı olsun. Beni siz tekrar hayata döndürdünüz" diyerek teşekkür etti.


Turgutlu İtfaiye Müdürü İsa Algaç, bu konuda özel eğitim almış ekibiyle olaya anında müdahale ettiklerini belirterek "Göçüğün toz kömür yığını olması işimizi zorlaştırdı. Her an ikinci bir göçük meydana gelebilir ve ekiplerimizde göçük altında kalabilirdi. Ancak yerinde müdahalelerimiz ile bir insanın hayatını kurtarmanın derin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Tüm ekibime ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?