4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kontör avcıları taksicileri avladı

Kontör dolandırıcıları bu kez kurban olarak iki taksiciyi seçti. “Bana kontör gönder” tuzağıyla toplam bin 500 kontör dolandırılan taksiciler şikayetçi oldu.

MANİSA’da iki taksici “Bana kontör gönder” tuzağıyla toplam bin 500 kontör dolandırıldı. Konak Taksi durağında çalışan Adil Çeviel (53) bir iş sonrası durağa döndüğünde kendisine telefon numarası bırakıldığını söyledi.

Bin kontör gönderdi
Çeviel, “Bırakılan 0 538 319 64 40 numaralı telefonu acil durum vardır diye aradım. Karşıdaki kişi benim arkadaşımı tanıdığını ve her zaman taksime bindiğini söyledi. Kendisinin bir işadamı olduğunu, Gediz Köprüsü civarında arabasının bozulduğunu ve kendisini gelip almamı istedi” dedi. Kendini işadamı olarak tanıtan kişinin, iş görüşmesi yapmak için acilen 1000 kontör istediğini ve gelince parasını vereceğini söylediğini belirten taksici, “Yola çıkmadan önce 1000 kontör aldım ve gönderdim. Hareket ettikten beş dakika sonra beni bu sefer 0 541 9158768 nolu telefonla arayarak, ‘Hadi nerde kaldın çabuk gel, kontörü gönderdin mi?’ diye sordu. Gönderdiğimi söyledim. İki numarayı tekrar aradım, kapalıydı. Gediz Köprüsü’ne gittiğimde kimse yoktu. Dolandırıldığımı anladım” diye konuştu.

“Kaza yaptık” dedi
Taksici Adil Çeviel’in dolandırıldığı gün saat 19.45 sıralarında, aynı numaralar ile bu kez Karaköy taksi durağında çalışan Galip Uzunova (45) dolandırıldı. 25 yıllık takci Galip Uzunova, arayan kişinin öncelikle kendisine ismiyle hitap ettiğini belirterek, “Salihli yolunda trafik kazası yaptığını, ailesini ve kendisini yoldan almamı, ancak kontörünün bitmek üzere olduğunu ve yakınlarını aramak için acil 500 kontöre ihtiyacı bulunduğunu anlattı” diye konuştu.

Aradım ulaşılmadı
Uzunova şöyle devam etti: “Parasını kendisini alacağım zaman vereceğini söyledi. Ben de buna inanarak Salihli’ye hareket etmeden önce 500 kontör aldım, gönderdim. Aradıkları numaradan tekrar arayarak, kontörü gönderdiğimi söylemek istedim. Fakat numaranın kapalı olduğunu gördüm. 20 defa telefonlarını aradım ama ulaşamadım. Sonra tekrar Manisa merkeze döndüm. Arkadaşlarımdan böyle bir kontör şebekesinin olduğunu ve dolandırdığını öğrenince karakola gidip, şikayetçi oldum” dedi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 19:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?