30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kontör dolandırıcılığında ilginç senaryo

Salihli ilçesinde görev yapan bir doktor ile taksi şoförü, kendilerini telefonla arayarak doktor olduğunu söyleyen ve ailesiyle trafik kazası geçirdiğini belirterek 800 YTL'lik kontör isteyen bir dolandırıcıya 380 YTL değerinde kontör kaptırdılar.


Şaşırtan dolandırıcılık olayı dün gece yarısı saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Salihli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ni arayan bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak nöbetçi doktorla görüşmek istediğini söyledi. Nöbetçi Doktor Fahri Arıca ile telefonda görüşen ve kendisini Dr. Kenan Akgül olarak tanıtan şahıs; "İzmir yönüne giderken Salihli yakınlarında özel aracımla kaza yaptım.112 Acil Servise haber verdim. Ambulans gelmek üzere, eşim ve çocuğumu ambulansla göndereceğim. Arabamda özel eşyalarım var. Bu eşyaları taşımam için bana bir taksi gönderir misin?" diyerek cep telefonunun numarasını verdi.


Salihli Devlet Hastanesi Acil Servis'te nöbetçi doktor olarak çalışan Dr. Fahri Arıca da meslektaşı olduğunu söyleyen doktora yardımcı olabilmek için hastanenin önünde bulunan durakta görevli Nasuh Akça'nın yanına gitti. Durakta uyuyan nöbetçi taksici Nasuh Akça'yı uyandıran Dr. Fahri Arıca durumu anlattı. Taksiciye kendi cep telefonunu veren Dr. Fahri Arıca, kendisini doktor olarak tanıtan adının Dr. Kenan Akgül olduğunu söyleyen şahsın verdiği telefon numarasını arayarak onunla taksicinin görüşmesini sağlayıp hastaneye geri döndü.

Taksi şoförü Nasuh Akça ise dolandırıldığını söyledi.
Akça, nasıl dolandırıldıklarını şöyle anlattı: "Kendisini doktor olarak tanıtan şahıs benim cep telefon numaramı istedi ben de verdim. Çok kısa süre sonra beni cep telefonumdan aradı. Kendisinin Ahmetli yakınlarında kaza yaptığını, eşi ve çocuklarını ambulansa bindirdiğini kendisinin de arabadaki eşyalarıyla olay yerinde beklediğini, kontör lazım olduğunu ve Salihli'deki bir bayiye uğrayıp numarasını verdiği cep telefonuna 800 YTL'lik kontör yüklememi ve birkaç şişe de su getirmemi istedi. Yanımda fazla para yok dedim. Bu arada saat gece yarısı 01.30 oldu. Bana güven vermek için, 'Ben şimdi Salihli Devlet Hastanesi'ndeki nöbetçi doktoru arayıp para isteyeceğim' deyip öteki telefondan doktoru arayıp para isteyince beni inandırdı. Ben de o saatte açık bulduğum büfeye giderek 'Yanımda fazla para yok, durum böyle böyle. Parasını sonra ben getireceğim' diyerek durumu anlatıp bayiden verilen telefon numarasına 18 yüzlük, 1 adet 150'lik olmak üzere toplam 380 YTL'lik kontör yüklettim. Devlet Hastanesi'ndeki nöbetçi doktorun yanına geri dönerek bayiye vermek için kontörlerin parasını istedim. Doktor bey 'Ne parası?' deyince ne yapacağımı şaşırdım. Dolandırıldığımızı anladım."


Doktor ve taksici, dolandırıcının bir an önce bulunmasını istediler.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 21:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?