6
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

Köprübaşı'nda düve dağıtımı

Köprübaşı Kaymakamlığı tarafından hazırlanıp İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kemhallı Köyü Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında Kemhallı köyünde yaşayan 2 yetiştiriciye 3'er baş olmak üzere 6 adet gebe düve dağıtımı yapıldı.

Projenin toplam maliyetinin 27 bin 600 TL olduğu belirtilirken bütün kaynağın Köprübaşı Kaymakamlığı SYDV tarafından sağlandığı bildirildi. Bütün gebe düvelerin 1 yıllık hayvan hayat sigortası yaptırılarak üreticilere köyünde teslim edildi. Projeye dahil bütün hayvanların sağlık taramaları ve gebelik muayeneleri, oluşturulan komisyon tarafından tek tek yapıldı.

Ayrıca Çavullar, Döğüşören, ve Killik köyleri için hazırlanan Koyun Yetiştiriciliği Projesi kapsamında her yetiştiriciye 20 dişi ve 1 koç olmak üzere toplam 21 baş koyun teslim edildi. Toplam bütçesi 90 bin TL olan proje Köprübaşı SYDV tarafından finanse edildi. İlçe Kaymakamı Recep Höl, "Bu tür projeler sayesinde, hem köylü vatandaşımızın gelir düzeyi artırılacak hem de ilçemizdeki süt sığırcılığı ve koyun yetiştiriciliği yapan kişi sayısı, hayvan işletme sayıları da artacak. Buna paralel olarak hammadde olarak süt üretimin de artacak ve dolayısıyla İlçe ekonomisine katma değer sağlanacak." dedi.

Kaymakam Höl, dağıtılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların vatandaşlara hayırlı olmasını ve bereketli bol kazançlar getirmesini temenni etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2012 Pazartesi 19:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?