20
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

Kore gazilerine madalya

Kıbrıs Barış Harekatının 33.yıldönümü nedeniyle Manisa'da anma töreni düzenlendi.

Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önündeki törene Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, 1.Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, Emekli Subaylar Derneği Başkanı Binbaşı Serhat Karadeniz, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Abdullah Sezer'in Anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Abdullah Sezer törende yaptığı konuşmada, 20 Temmuz 1974'de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin garantörlük hakkını kullanarak Kıbrıs Barış Harekatını başlattığı günün 33.Yıldönümünün kutlandığını belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın neresinde olursa olsun barışı temin etmek için bu göreve her zaman hazırdır. Bugün Kıbrıs'ta kan akmıyorsa, huzur varsa, bu adadaki Türk Silahlı Kuvvetlerinin sayesinde sağlanmaktadır. Bütün dünya bilmelidir ki Kıbrıs Türk'tür, Türk'ündür, Türk kalacaktır" dedi.

Konuşmasında, "1950 yılında Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye saldırması ile çıkan Kore savaşları tam üç yıl sürmüştür. Birleşmiş Milletler'in 16 devletle müdahale ettiği savaşta savaşı kaybetmek üzere olan müttefik kuvvetler Türk Tugayının adaya intikali ile Kuniri'de, Vegas'ta, Kumtepe'de ve Kanal Muharebelerinde Türk Komutanlarının üstün sevk ve idaresi, Mehmetçiğin dünyaya örnek gösterilen cesareti ile zaferden zafere koşmuş ve savaşın kaderini değiştirmiştir. Dönemin Birleşmiş Milletler Komutanı General Makartur tarafından Türk Tugayına üstün cesaret madalyası verilmiştir. İşte o savaşların kahraman gazilerini kadirşinas Kore halkı da unutmamıştır" diyen Sezer, Kore gazilerine Güney Kore Devleti'nin Barış Elçiliği Madalyası gönderdiğini söyledi.

Konuşmanın ardından Bektaş Karadağ, Musa Çam, Sıddık Kanşıray, Osman Kul, Saim Güçtekin, Nasuh Akça, Abidin Aydoğan, Ramazan Taş adlı gazilere gönderilen madalyaları Vali Refik Arslan Öztürk, 1.Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek tarafından takdim edildi.

Törene katılan gazi yakınları da madalya gururunu gazilerle birlikte yaşadılar.
iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 16:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?