3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kore'den Salihlili gazilere madalya

Kore Ankara Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşeliği, Salihli’de bulunan 4 Kore gazisine teşekkür madalyası gönderdi.

Akgül İş Merkezi’nde bulunan Salihli Muharip Gaziler Derneği'nde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hakan Köroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, Kore ve Kıbrıs Gazileri ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Salihli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Ali Erdem yaptı. Erdem, yıllar geçmesine rağmen Kore halkının Türkiye'ye olan minnettarlığını her fırsatta gösterdiğini belirterek, "Kore hükümetinin Kore gazilerimize göndermiş olduğu madalyaları bugün sahiplerini veriyoruz. Kore halkı şunu bilmelidir ki, Türk halkı onların her zaman yanlarında olacaktır. Bugün Kore halkının gazilerimize olan minnettarlığını göstermek adına 4 Kore gazimize Teşekkür Madalyası takacağız" dedi.

Kaymakam Mesut Yıldırım ise, “Kore hükümeti tarafından gazilerimizi onurlandırmak için gönderilen madalyaları takdim etmekten onur duyuyorum. Bugün Türk halkı huzurlu bir yaşam sürdürüyor ise bunu vatan uğruna canlarını feda eden askerlerimize borçluyuz” dedi.

Törende Kore Gazileri Hüseyin Emre, Ali Şahin, Hasan Güç ve bir süre önce vefat eden merhum Kore Gazisi Yunus Kodak’ın madalyası ve beraatı eşi Fadime Kodak’a verildi. Törende ayrıca Kıbrıs Gazisi Ali Erdem’e de madalya ve beraatı verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?