4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Korku çetesine darbe

Manisa'da düzenlenen "Sinema" isimli operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 17'si adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, bir yıldan bu tarafa yapılan çalışmalar sonucunda Manisa merkez, Turgutlu ilçesi ve İzmir'de 31 ayrı adrese eşzamanlı baskın düzenledi.

Çeşitli tarihlerde örgütlü olarak baskı ve tehdit yoluyla menfaat temin ederek, bazı şahsılardan haraç aldıkları, çek senet tahsilatı yaptıkları, gasp ettikleri, para vermeyen şahsıları darp ederek ölümle tehdit ettikleri, tabanca ve fişek ticareti
yaptıkları, çevrede korku ve baskı yaratarak bu yolla menfaat temin ettikleri iddiasıyla takip edilen şüphelilerden 25'i göz altına alındı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 adet namlusu açılmış 9 mm. çaplı kuru sıkı tabanca ve şarjör, 1 adet kuru sıkı tabanca, 8 adet kuru sıkı fişek, 2 adet sustalı tabir edilen bıçak, 41 adet gazete kağıdına sarılmış fişek tabir edilen esrar maddesi, ayrıca gazete kağıdına sarılı vaziyette bir miktar esrar maddesi, 4 adet kama, 2 adet polis jopu ile 1 adet mağdur E.Y.'nin borçlu olarak gösterildiği senet ele geçirildi.

Yapılan sorgulamaların ardından 8 kişi serbest bırakılırken, E.E. (23) B.B. (31), T.G. (32), K.D. (29), L.B. (26), S.E. (29), İ.K. (24), H.A. (23), R.D. (23), M.E. (28), A.O. (18), E.A. (31), A.K. (27), M.E. (32), H.G. (40), E.İ. (34), K.C. (45) isimli şüpheliler Devlet Hastanesi'nde sağlık raporları alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde korku ve baskı ile işyerlerinden haraç almak, nitelikli yağma,
yağmaya teşebbüs, çek senet tahsilatı yapmak, adam kaldırma, adam yaralamaya teşebbüs, tabanca ve fişek ticareti yapmak, suçlarından hakim karşısına çıkacak.

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgilere göre söz konusu örgütün takibi sırasında bir töre cinayeti ve bazı cinayete teşebbüs suçlarının da son anda önlendiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 12:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?