5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

KOSGEB'ten girişimcilik eğitimi

SALİHLİ'DE KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 30 kişiye girişimcilik eğitimi programları başladı.

4 hafta sürecek eğitimler, Endüstri Yüksek Mühendisi Yönetim Danışmanı Hakan Selçuk tarafından Salihli TSO Meclis Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Yeni iş kurmada kişilere gerekli olabilecek bilgi donanımını sağlamaya yönelik, projeksiyonla desteklenen sunumlar yapan Hakan Selçuk, katılımcılara interaktif bir eğitim sunuyor.

Yeni iş kurmak isteyen kişilere yönelik olarak KOSGEB'in sunduğu hibe ve kredi desteğini kapsayan girişimcilik eğitimi protokolü Salihli TSO ile KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalandı. 104 kişinin yaptığı başvurulardan sonra yapılan sınava 87 kişi katıldı. KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Yüksek Endüstri Mühendisi Hüsamettin Çay, aynı merkezin KOBİ Uzmanı Ekonomist Özgen Karataş, eğitimi verecek olan Yüksek Endüstri Mühendisi Hakan Selçuk ve Salihli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Sapmaz'dan oluşan komisyon, başvuruları değerlendirdi. Girişimcilik eğitim programına başvuran 81 kişi mülakata alındı ve bunlar arasından 30 kişi seçildi. Eğitim programına katılmaya hak kazananların dağılımı şöyle gerçekleşti: 5 ilkokul, 5 lise, 9 yüksekokul, 11 üniversite mezunu olmak üzere 20-30 yaş arası 11, 31-40 yaş arası 13 ve 41-50 yaş arası 6 kişi.

4 hafta sürecek olan eğitim programları süresince toplam 60 saat eğitim alacak olan kursiyerlerin geliştireceği projeler, komisyon tarafından uygun görüldüğü takdirde 27 bin TL'si hibe, 70 bin TL'si geri ödemeli “0” faizli kredi olmak üzere, toplam 97 bin TL'lik destek almaya hak kazanacak.

SALİHLİ'DE KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 18:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?