3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kosova heyeti Yıldırım'ı ziyaret etti

Salihli Belediyesi ve Kosovalılar Derneği'nin davetlisi olarak Kosova'dan gelen Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve Kosova Topluluklar Bakan Yardımcısı Rıfat Krasniç Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, “Sizleri Salihli'de ağırlamaktan mutluyuz. Bizler için Kosova yabancı bir kavram değil. Kosova bağımsızlığına yeni kavuşmuş bir ülke. Her iki ülke halkının kardeş şehir projesine bakış açıları çok iyi olmalı. Bunun içinde tanıtıcı projeler oluşturulmalıdır” dedi.

Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja ise, “Salihli Belediyesi ile iyi bir diyalog içerisine girdik. Prizren ve Salihli gelişim ve dönüşüm programı kapsamında iyi çalışmalar yapmaktadır. Prizren yeni gelişen bir şehir. Buradaki gelişmeleri şehrimizde uygulayacağız” diye konuştu.

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç da Kosova hakkında bilgilert verdi. Kosova'da 33 belediye olduğunu ve tek Türk belediyesini Mamuşa olduğu belirten Bütüç resmi dillerinin de Türkçe olduğunu söyledi. Kosova'nın bağımsızlığını ilk kabul eden ülkelerden birinin Türkiye olduğunu hatırlatan Bütüç, "Türk halkı ile diyaloglarımız çok iyi. Kosova meclisi 23 Nisan'ı milli bayram günü olarak belirledi. İlk milli bayramımızı da bu yıl 23 Nisan'da kutlayacağız” dedi.

Daha sonra belediye başkanları Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım'a çeşitli hediyeler verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 15:20:52
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 15:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?