3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kosovalı belediye başkanları Salihli'de

Kosova'nın Prizren ve Mamuşa belediye başkanları ile beraberindeki heyet, Salihli Belediyesi ve Kosovalılar Dayanışma Derneği'nin konuğu oldu.

Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja ile Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve beraberindeki heyet Salihli Belediyesi'ne ait Kurşunlu Kaplıcaları'nda misafir edildi. Ziyaretle ilgili bugün belediyede bir basın toplantısı düzenlendi.

Başkan Mustafa Uğur Okay, “Kosova'daki Prizren ve Mamuşa belediyeleri ile Salihli arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek için için güzel gelişmeler oldu. 2008 Kasım ayında Prizren ve Mamuşa belediye başkanlarının davetlisi olarak bir heyetle birlikte Kosova'ya gittik. Her iki şehirde de Salihli heyeti olarak çok iyi karşılandık. Bizlere gösterdikleri konukseverlik nedeniyle basın mensupları önünde bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu ziyaretler her iki ülke arasında dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi açısından son derece önem taşıyor. Kosova ve Türkiye arasında tarihi ve kültürel açılardan ortak bağlarımız var. Kurtuluş Savaşımızı bile Balkanlardan ve Rumeli'den gelen yurttaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Güzel yurdumuz Türkiye'yi onlarla birlikte inşa ettik. Onlara şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja da, Prizren'in Kosova'nın ikinci büyük belediyesi olduğunu ifade ederek, "Kosova'nın bağımsızlık mücadelesinde her zaman yanımızda olan ve bağımsızlığımızı ilk tanıyan ülkelerin başında gelen Türkiye'ye teşekkürü bir borç biliyoruz. Türkiye ile ekonomik, siyasi, kültürel ve sportif açılardan bir köprü oluşturmak gayesiyle Salihli'yi ziyaret ediyoruz. Bu dostluk bağlarımız devam etmesini istiyoruz. Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın şahsında tüm Salihli halkına saygılar ve sevgiler sunuyoruz” dedi.

Mamuşa Belidiye Başkanı Arif Bütüç de şöyle konuştu: "Dünyanın en genç ülkesiyiz. Türkiye bizi ilk olarak tanıyan ülkelerin başında geliyor. Ülkemizi en güzel hale getirmek için el ele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Salihli'ye ilk kez geliyorum. Gördüğüm ilgi beni son derece duygulandırdı.”

Basın toplantısı sonunda Prizren ve Mamuşa belediye başkanları, Salihli Belediye Başkanı Okay'a yöreleriyle ilgili çeşitli armağanlar sundular. 3 gün boyunca Salihli'de kalacak olan heyet, tarihi ve turistik yerleri gezecek ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile konferanslar düzenleyecek.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 17:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?