4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kosovalı vekil: Yüreklerimiz bir

Kosova Demokratik Türk Toplum (KDTP) Milletvekili Müferra Şinik Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Kosova Kültür ve Dayanşma Deneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette Salihli Kosovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdülhadi Hür, MHP Salihli Belediye Meclis üyeleri Nuri Kaya, Cevdet Zurnacı ve dernek üyeleri hazırda bulundu.

Kosova'dan Salihli'ye sevgi ve selam getirdiğini ifade eden Şinik; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla Girişimci Balkan Kadınlar Derneği 1. İzmir Balkan Kadınları buluşmasına katılmak üzere Türkiye'ye geldim. İzmir'e geldiğimde Salihli'deki akrabalarımı da ziyaret etmek istedim. Birlikte olamasak da yüreklerimiz bir. Salihli Kosovalılar Derneği'ni kendi topraklarında ağırlamak isterim” dedi.

Kosova'da olumsuz şeyler olduğunda kendilerinin de yüreklerinin yandığını ifade eden Salihli Kosovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdülhadi Hür, “Bizler toprağımızı her zaman özlüyoruz. En kısa zamanda ana yurdumuza bir organizasyon düzenleyip dernek olarak gelmek istiyoruz” dedi.

Hür ayrıca, yaklaşan yerel seçimler neticesinde de MHP'den kontenjan adayı olan Cevdet Zurnacı'nın Belediye Meclisi'ne girip Kosova'nın sesini daha iyi duyurmak için Kosovalılar Derneği olarak Zurnacı'ya tam destek verdiklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 18:06:36
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 18:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?