30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kosovalı vekiller Salihli'den geçti

Balkan Türkleri Termal Turizm ve Ticaret İşbirliği Sempozyumu için İzmir'e gelen Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki heyet, Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin davetlisi olarak Salihli'de çeşitli temaslarda bulundu.

Sart Harabeleri, Kurşunlu Kaplıcaları ve Attolos At Çiftliği'ni gezen heyet daha sonra Lidya Sardes Hotel'de Salihli'nin tanıtım filmini izledi. Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bizler balkanlardan gelen ama sizlerden hiçbir zaman bağlarını koparmayan insanlarız. Gerek Boşnaklar gerekse Arnavutlar Türklüğün tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Sizler gibi biz birçok başarıya imza atamadık. Ancak burada gerek iş alanlarında gerekse kültürel alanlarda tecrübe kazandık. Burada yaptığımız tecrübeyi Balkanlar'da değerlendirmek istiyoruz. İzmir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve üyeleri ve İzmir Valisi ile de görüşme fırsatı bulduk. Yine sizlerle birlikte güzel günlere ulaşacağız” dedi.

İzmir'in Buca İlçesi Belediye Başkanı Cemil Şeboy ise “Bizler yıllar önce Balkanlar'dan göç eden insanlarız. Bize düşen görev Balkanlar'dan gelenlerle orada yaşayanları birleştirebilmektir.” dedi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı ise Salihli'de 15 bine yakın Kosovalı olduğunu kaydetti.

Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Milletvekilleri Enis Kersan, Müferrah Şinik, Bosna Hersek Milletvekili Sadık İdrizi, Sancak Bölgesi Diyanet İşleri Başkanı Yakup Lekoviç, Kosova Merkez Bankası Başkanı Argon Dida, Prizen Belediye Meclis Üyesi Adnan Yağcılar, Prizen Esnaf Odaları Başkanı Şark Cibo ile işadamları Daver Kazaz, Fikret Niksiç, Salihli Belediyesi Bizim Ev Tesisleri'nde Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın da konuğu oldular. Folklor gösterinin arından Mustafa Uğur Okay, konuklara öğle yemeği ikram etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?