4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Köy Hizmetlerine yeni iş makinesi

Manisa Köy Hizmetleri bünyesinde kullanılmak üzere satın alınan, işçiler arasında 'Hünerli alet' olarak tanımlanan 'ekskavatör' adlı çok yönlü iş makinası, Manisa Valisi Orhan Işın'ın da katıldığı törenle hizmete başlatıldı.

Manisa Valiliği Özel İdare Müdürlüğü'nün Köy Projelerini Destekleme bütçesinden karşılanarak satın alınan ekskavatör Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne getirildi. Manisa Valisi Orhan Işın, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Serdar Bulut, Köy Hizmetleri İl Müdürü Muhsin Özcan ve işçilerinde hazır bulunduğu törenle ekskavatör aracı hizmete girdi.

Manisa Valisi Orhan Işın, bundan 3 yıl önce de bir ekskavatör satın aldıklarını fakat bir tek makinenin yetmediğini, ikincisinin ise bu nedenle alındığını belirterek, "Şimdi devir değişti, 'Alet işler el övünür' ata sözünden yola çıkarak Köy Hizmetleri'ndeki bir çok iş makinelerini bütçemiz imkanları doğrultusunda yenilemeye ve takviye yapmaya çalışıyoruz. 21 ton ağırlığında, 6 metre derinlik ve 60 ile 120 santim eninde kanal açma becerisi ve dev kayaları kırma özelliğine sahip olan ikinci bir ekskavatörü satın aldık. Kırıcısı ile birlikte 218 bin YTL harcadık. Burada amaç, köylerimize yönelik hizmetlerin daha çabuk ve sağlıklı yapılabilmesidir. Şimdi bu ekskavatör Pelitalan Köyü tarafındaki bir hizmet için gidecek. O köy halkı bu hizmet aracını köylerinde görmenin mutluluğunu yaşacaklar" dedi.
Hünerli iş makinesinin hizmete açılış kurdelesini Manisa Valisi Orhan Işın, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Serdar Bulut, Köy Hizmetleri İl Müdürü Muhsin Özcan ve işçilerle birlikte kesti. Kullanıcının her türlü konforunun bile düşünüldüğü Ekskavatör alkışlar yeni iş sahasına uğurlandı.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 17:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?