30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Köylere su arıtma sistemi

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Marmaracık ve Çağıllar köylerinde uzun süredir içme suyunda yaşanan sıkıntı, kurulan su arıtma sistemiyle giderildi. 

Marmaracık ve Çağıllar köylerinin mevcut depolarındaki içme suyunun yeterli olmasına rağmen demir oranın yüksek oluşu köylülerin su sıkıntısı yaşamasına neden oluyordu. Demirci Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu'nun başkanlığındaki encümen toplantısında konu ele alınarak KÖYDES projesi kapsamında su arıtma sistemi yapılmasına karar verildi. Bir süre önce başlatılan arıtma sistemi kısa sürede tamamlanarak her iki köyün de temiz su ihtiyacını karşılamaya başladı. 

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, “KÖYDES projesi kapsamında yapılan su arıtma tesisinden 2 köyümüz sağlıklı ve temiz ve su içebilecekler. Ayvaalan köyü yakınında kurulan ve son teknoloji ile donatılan arıtma tesisinde 2 adet su pompası motoru, 2 adet büyük su arıtma kazanı ve yanında bir adet temiz su deposu bulunuyor.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 13:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
volkan candemir IP: 88.246.40.xxx Tarih : 26.03.2008 14:43:55

ıyı güzel birşey bende sarıgol dadağlı koyünde oturuyorum birinide bizim koysun muhtar.tabi sayın muhtarımız park yapmaktan eli ererse.