4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Köylere yeni iş makinesi

Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 100 bin TL'ye satın alınan kırıcı, yükleyici ve kazıcı iş makinesinin anahtarı Bağyolu'nda düzenlenen törenle 85 köy muhtarını temsilen Pelitalan Köyü Muhtarı Ahmet Altındağ'a teslim edildi.

Bağyolu İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen anahtar teslim törenine Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Vali Yardımcısı Kadri Canan, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Serdar Bulut, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik ve köy muhtarları katıldı. Törende 85 köy muhtarı adına teşekkür konuşması yapan Ortaköy Muhtarı Mustafa Güler'in ardından İl Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz da bir konuşma yaptı.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç de törende yaptığı konuşmada, “Bizler Anadolu coğrafyasında başı dik, fukaralığı yenmiş güçlü bir Türkiye olmak zorundayız. Bunun için de bu ülkede içerde ve dışarıda çok düşmanı var. Bunun için bize çok acı çektiriyorlar, bize çok bedel ödettiriyorlar. Bu zaman zaman askerlerimizin dağlarda öldürülmesi şeklinde tezahür ediyor. Bizleri zaman zaman birbirimizle çatıştırıyorlar. Çoğu zamanda sorunlarımızı problemlerimizi konuşma yerine boş işlerle meşgul ediyorlar. İç çekişmeler, siyasi çekişmeler, kavgalar, gürültüler, çözmemiz gereken köyümüzün kentimizin sokağımızın sorunlarını konuşturtmuyorlar bize” dedi.

Köylerdeki kadınların çektiği sıkıntıları bildiklerini ve çözdüklerini söyleyen Vali Güvenç şunları söyledi: “20. asırda hala bu ülkede yakın zamana kadar köylerde derelerden su içen, derelerden evine bakraçla su taşıyan kadınlar vardı. Ama çok şükür bugün el birliğiyle bürokratı, siyasetçisi, meclisi, gazetecisi, herkes kalkınmanın peşinde. Köylerimizi nasıl daha iyi yaşanılır hale getiririz onun peşinde. Bizim topraklarımız verimli. Eğer ekmeyi, biçmeyi bilirsek, yağan yağmuru biriktirebilirsek, suları israf etmeden kullanırsak, inanılmaz bereket var. Köylerimiz bugün altyapısını tamamladığımız zaman, su, kanalizasyon, elektrik, telefon, televizyon, köyiçi parke taşları, emin olun şehirden daha çok yaşanılacak hale gelecek. Köyümüzde şehrin ağır trafiği, gürültüsü, hava kirliliği yok. Sağlık hizmetlerine ve şehre ulaşım son derece kolay. O zaman köylünün ısrarla hiç bir imkanı olmadan büyük şehirlere göç etmesine, oralarda ezilmesine, çoluk çocuğunu kontrol edememesine gerek yok. Bunun kıvancını yaşıyoruz. Köylere yaptığımız yatırımlarda bunun için gerçekten çok heyecan ve büyük mutluluk duyuyoruz."

Satın alınan iş makinasının sembolik bir şey olduğunu vurgulayan Vali Güvenç, “Önümüzdeki dönemde bölgede kanalizasyonu olmayan köyümüz kalmayacak. Yol, su, parke problemini büyük ölçüde çözdük. Bu yol da yapılırsa bölgenin ulaşım imkânı artacaktır. 100 milyarlık bu makineyi sizlere teslim etmek için bu kadar heyecan içinde değiliz. Heyecanımız bölgenin kalkınması içindir. Sizlerin gayreti, çocuklarımızın geleceği içindir. Herkese teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum” dedi. Vali Celalettin Güvenç konuşmasının ardından kırıcı, yükleyici ve kazıcı özelliği bulunan iş makinesinin anahtarını 85 köy muhtarı adına Pelitalan Köyü Muhtarı Ahmet Altındağ'a teslim etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 17:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?