5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Köylü kadınlar valinin önünü kesti

VALİ GÜVENÇ TURGUTLU'DA YATIRIMLARI İNCELEDİ

Manisa Valisi Celalettin Güvenç bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki heyet ile birlikte Turgutlu'yu ziyaret etti.

Vali Güvenç'e ilçede Kaymakam Nazmi Günlü ve Belediye Başkanı Serhat Orhan eşlik etti. Vali Güvenç ilk olarak, Manisa İl Özel İdare Müdürlüğü ve Turgutlu Belediyesi işbirliğinde, Turgutlu Ticaret Meslek Lisesi'nde yaptırılan ve 164 bin TL'ye mal olan halı futbol sahasının açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Hasan Şahin, Vali Güvenç ve Başkan Orhan'a teşekkür ederek plaket verdi. Belediye Başkanı Serhat Orhan da, "İktidar ve Valiliğimizden aldığımız güç ile okullarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. İl Özel İdare bize her konuda yardımcı olurken Turgutlulu hayırseverlerimizi de unutmamamız gerekir. Hayırseverlerimizin ilçemize eğitim, sağlık ve diğer konularda kazandırdıkları eserler hiçte küçümsenemeyecek boyutlarda." dedi. Başkan Orhan ayrıca, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Teknoloji Fakültesi'nin Turgutlu'ya verilmesi kararının senatodan çıkması halinde bir ay içerisinde inşaata başlanacağı sözünü verdi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise, “Türkiye'de çok güzel çalışmalar yapılıyor. Türkiye her geçen gün daha da gelişiyor. Ülkemizin nerelerden nerelere geldiğini şu okulun bahçesine baktığımızda net olarak görüyoruz. Okullarımızda dersler bilgisayarlar ile yapılyor bu da çok büyük bir atılımdır. Türkiye'de yönetim anlayışı değişmiştir. Devlet ve vatandaş işbirliği ile Manisa ve ilçelerinde çok güzel hizmetler yapılıyor. Kaynakları en iyi şekilde kullanıyoruz.” dedi.

Daha sonra Vali Güvenç, Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve protokol üyeleri halı futbol sahasının açılışını gerçekleştirdi. Vali Güven çocuklarla bir süre futbol oynadı.

Vali Celalettin Güvenç daha sonra, hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu tarafından yaptırılan ve bir yandan da kurulma çalışmaları süren Hasan Ferdi Turgutlu Eğitim ve Sağlık Vakfı bünyesinde açılacak olan vakıf üniversitesi inşaat çalışmalarını yerinde incelendi. Turgutlu Belediyesi'ne ait eski garajın bulunduğu alanın 34 bin metrekarelik bölümünde kurulacak ve 24 bin 500 TL'ye mal olacak kampüs binalarının inşaatı hakkında bilgi alan Güvenç, hayırsever Turgutlu'yu tebrik etti. Hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu ise, "Allah bana ömür versin, ben kampus binalarını 2 yıl içerisinde tamamlayarak 3 bin öğrencinin eğitim ve öğretim göreceği şekilde hizmete sunacağım." diyerek müjde verdi.

VALİ GÜVENÇ ÖĞRENCİLER İLE PİKNİK YAPTI

Turgutlu'da çeşitli okullarda eğitim gören çocukların Irlamaz Spor Vadisi'ndeki pikniğe Vali Celalettin Güvenç de katıldı. Burada çocuklarla öğle yemeği yiyen Vali Güvenç, onlara Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırılan Türk bayraklı şapka ve tişörtler dağıttı. Öğrenciler de yemek sonrası çeşitli danslar sergilediler. Buradan ayrılan Vali Güvenç, Sağlık Bakanlığı ve Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan 300 yataklı, yeni Devlet Hastanesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. Mütehit firma yetkilileri hastaneyi belirlenen süreden önce teslim edecekleri müjdesini verdiler.

IRLAMAZ SPOR VADİSİ 2. ETABI 10 MAYIS'TA BAŞLIYOR

Turgutlu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda yaptırılan Irlamaz Spor Vadisi'nin bin 700 metre karelik 2. etap rekreasyon çalışmalarının yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Vali Güvenç ve beraberindekiler, burada Belediye Başkanı Serhat Orhan'dan bilgi aldılar. Orhan, "Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortaklaşa olarak Irlamaz Spor Vadisi'nin 2. etabına 10 Mayıs tarihinde başlanacak. Burası tamamlandığında 1. etap gibi çok güzel bir alan elde edilmiş olacak. Katkılarından dolayı DSİ 2. Bölge Müdürü Mustafa Altındal'a teşekkür ederim." dedi. Daha sonra heyet, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın babası Hüseyin Orhan adına kendi imkanları ile yaptırdığı ilköğretim okulu inşaatı alanını gezdiler.

KÖYLÜ KADINLAR VALİ GÜVENÇ'İN ÖNÜNÜ KESTİ

Turgutlu ziyaretinin son durağı olan Irlamaz köyünde bir grup köylü kadın, Vali Güvenç'i durdurarak köy girişinde bulunan park içerisine spor aletleri ve çocuk oyun alanı yapılmasını istediler. Vali Güvenç ve Başkan Orhan bu isteği kısa süre içerisinde yerine getirme sözü verdiler. Köye sağlık ocağı isteyen 76 yaşındaki Refiye Ceylan'a 112 Acil Servis ekibinin ihtiyaç duyulduğunda hemen olay yerine yetişeceğini göstermek için Vali Celalettin Güvenç asılsız ihbarda bulundu. Köydeki ilkokulda bir öğrencinin bayıldığını ve öğrencinin velisi olduğunu belirterek 112'den yardım talebinde bulunan Vali Celalettin Güvenç, 7 dakika içinde ambulansın köye gelmesi üzerine ekibe teşekkür etti. Ekip, Refiye Ceylan'ın tansiyonuna kontrol etti ve 18/12 çıkması üzerine müdahalede bulundu. Vali Celalettin Güvenç, köylülerden sağlık problemleri için 112 Acil Servis'i mutlaka kullanmalarını isteyerek, "Köyümüz ilçemize 4 kilometre uzaklıkta. Bir mahalle kadar yakın. Ambulanslarımız 24 saat sizlerin acil sağlık problemleriniz için emrinizde ve kullanmakta hakkınız." dedi.

Ambulans görevlilerini kutlayan ve ödüllendireceğini belirten Vali Güvenç, sağlık personeli adına Turgutlu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Murat Yücetürk'e teşekkür etti.

VALİ GÜVENÇ TURGUTLU'DA YATIRIMLARI İNCELEDİ
VALİ GÜVENÇ TURGUTLU'DA YATIRIMLARI İNCELEDİ
VALİ GÜVENÇ TURGUTLU'DA YATIRIMLARI İNCELEDİ
VALİ GÜVENÇ TURGUTLU'DA YATIRIMLARI İNCELEDİ
VALİ GÜVENÇ TURGUTLU'DA YATIRIMLARI İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 17:03:03
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 17:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?