30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Köylüler şaşkına döndü

CHP Par­ti Mec­li­si Üye­si ve Ma­ni­sa Mil­let­ve­ki­li Şa­hin Men­gü, “Köy­lü şaş­kı­na dön­müş, çıl­dır­mak üze­re” diye konuştu. 

CHP Ak­hi­sar İl­çe Baş­ka­nı Gün­gör La­lan­cı ve yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­riy­le bir­lik­te Sa­kar­ka­ya, Ara­ba­cı­böz­köy, Bük­nüş, Sa­ban­cı­lar, Be­kir­ler, De­re­köy, Er­del­li, Sin­del­li, Sü­ley­man­köy’ü gezen ve köy­lü­le­rin şi­ka­yet­le­ri­ni din­le­yen Şa­hin Men­gü, tes­pit­le­ri­ni açık­la­dı. Kim­se­nin yü­zü­nün gül­me­di­ği­ni, bit­kin­lik ve ka­ram­sar­lı­ğın ha­kim ol­du­ğu­nu sa­vu­nan Men­gü şöy­le dedi: 

“Tar­la­lar­da ça­lı­şan­lar­da da, kah­ve­de otu­ran­lar­da da bı­çak ke­mi­ğe da­yan­mış. ‘Bi­zim ha­li­miz ne ola­cak. Üre­tim için en önem­li iki har­ca­ma­mız ma­zot ve güb­re. Her iki­si­ni de ala­mı­yo­ruz. Tek­rar ka­ra­sa­ba­na mı dö­ne­ce­ğiz. Hay­van­la­rı­mı­zın güb­re­le­ri­ni mi bek­le­yip tar­la­la­ra ata­ca­ğız’ di­yor­lar. Şaş­kı­na dön­müş­ler. Çıl­dır­mak üze­re­ler.”
Mengü, çift­çi­ye, köy­lü­ye da­ha faz­la ezi­yet çek­ti­ril­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni, üre­til­me­yen, sa­tıl­ma­yan ürün­le­rin sos­yal pat­la­ma­la­ra ne­den ola­bi­le­ce­ği­ni de söy­le­di.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 10:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?