4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Köylülerin örnek dayanışması

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı 80 hane ve 420 nüfuslu Terziler köyünde halk, bozuk olan köy yolunun tamiri ve köy okuluna içme suyu götürmek için kendi imkanlarıyla seferber oldu.

İlçeye 28 kilo metre mesafede olan Terziler köyünde yıllardır devam eden yol ve içme suyu sorununun çözümüne destek bulamayan köylüler, kendi imkanlarını kullanmaya başladı.

Göç dolayısıyla genç nüfusun neredeyse yok olduğu, 40 yaş üzeri vatandaşların yaşadığı köyde biraraya gelen vatandaşlar örnek dayanışma sağladı. Vatandaşlar kendi aralarında para toplayarak bozuk olan 7 km.'lik yolun tamiri ve Şehit Er Ekrem Çimen'in ismini taşıyan ilköğretim okuluna içme suyu götürmek için çalışma başlattı. İş bölümü yapan köylü erkeklerin bir bölümü devletin verdiği malzemeyi kullanarak 7 km.'lik yolda bozuk olan bölümlere yama yaparken, diğer grup ise Şehit Er Ekrem Çimen İlköğretim Okulu'na 3 km. uzaklıkta bulunan çeşmeden okula su taşımak için boru hattı döşüyor.

İl Genel Meclisi'ne defalarca sorunlarını ilettikleri halde destek alamadıklarını öne süren köylüler, "Kendi işimizi gücümüzü bırakıp kazma kürek alarak yol ve su sorunumuzu kendimiz çözmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için suyu olmayan okulumuza içme suyu hattı döşüyoruz. Bu konuda devletten hiç bir yardım alamadık. Kendi aramızda topladığımız parayla malzeme satın aldık. İşçiliğini de kendimiz yapıyoruz. Selendi- Simav yol ayrımında köye kadar olan 7 km.'lik yolun bozuk olan bölümlerini de devlet tarafından verilen malzemeyi kullanarak tamir ediyoruz." dediler. Siyasilere tepki gösteren köylüler, "İl Genel Meclisi'ni göreve davet ediyoruz. Bizlere oy istemeye geldiklerinde 'Hemen yapacağız' diyorlar ama seçildikten sonra yanlarına yaklaştırmıyorlar. Bu işler onların işleri. Kahve köşelerinde oturacaklarına köylerin sorunlarına kendilerini versinler." diyerek sitemde bulundular.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 17:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?