9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Köylülerin su hasreti sona erdi

Manisa'nın Selendi İlçesi'ne bağlı Molla Ahmetler köyünde uzun yıllardır traktör ve merkeplerle su taşıyan köylünün içme suyu çilesi, 117 metre derinliğinde bulunan su kuyusuyla sona erdi. 

Molla Ahmetler köyüne yaklaşık bin 500 metre mesafede Kaymakamlık ve Özel İdare tarafından köylülerin de işgücü desteğiyle başlatılan içme suyu sondaj çalışmaları, 117 metre derinlikte bulunan suyla mutlu sona erdi. İçme suyuna kavuşan köyde Kaymakamı Metin Maytalman'ın da katılımıyla tören düzenlendi. Köy meydanında Kaymakam Maytalman'ın çeşmeden suyu akıtması, köyde büyük sevince neden oldu. Kaymakam Maytalman, içme suyunun köy halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, "Su bizim canımız, su olmasa hiç bir şey olmaz" dedi. 

Köy muhtarı Erdal Çelik ise Köyümüzde yıllardır su sorunu vardı, şimdi ise bu sorun çözüldü. Bu hizmete sebep olan başta Kaymakamımız olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Daha sonra törene katılan davetlilere ilçenin yöresel yemeği olan keşkek ikram edildi.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 18:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?