30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Köylülerin yıkım telaşı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı köylerde 2 kattan fazla olan kaçak binaların yıkılması kararı üzerine destek arayan köylülerin sesine siyasi partilerden sadece MHP kulak verdi. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, ev sahiplerini dinleyerek genel merkeze sunmak üzere rapor hazırlamaya başladı.


Yıkılması kararı verilen binalardan birinin sahibi olan Çavuşlar köyünde yaşayan Veli Zengin isimli çiftçi, yıkımları önlemek amacıyla yıkım kararı verilen 86 bina sahipleri adına siyasi parti liderlerine mektup yazarak destek istemişti. Köylünün yardım talebine sadece MHP'den cevap geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla ilçeye giden Manisa Milletvekili Erkan Akçay, evleri 2 kattan fazla olduğu için yıkılmasına karar verilen bina sahipleriyle buluşararak sorunu ilk ağızdan dinledi. Binaları gezerek fotoğraflarını çeken Akçay, "Çavuşlar köyünden Veli Zengin isimli vatandaşımız hakkını demokratik bir şekilde, toplum adına bir sorunu dile getiren mektubunu genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli'ye bildirdi. Genel başkanımın talimatı ile Sarıgöl'e gelerek inceleme yaptım. Burada ilçe başkanımızın da hazırladığı belgeleri aldım. Amacımız hiç kimse zarar görmeden bu soruna çözüm getirmek. Sarıgöl'ün köylerindeki yıkım kararlarına ait belgeleri ve benim hazırlayacağım raporu genel başkanıma ileteceğim."dedi.


Evinin 3 katlı olması nedeniyle yıkım kararı gelen Veli Zengin de, "Köyümde yıllarca kazandığım parayla 3 katlı bina yaptırdım. Evimin 3. katı için önce bana 715 YTL para cezası geldi. Bu parayı ödemek için traktörümü ipotek ettirdim. O yıl ürünlerimden zarar ettim ve ödeme süresini uzattım. Şimdi ise yıkım kararı gelince ne yapacağımı şaşırdım. Parti liderlerinden yardım istedima ancak ilgilenen sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Mektubuma ilgi göstererek hassasiyet gösterip milletvekilini göndermesi beni mutlu etti. " dedi.
Öte yandan, yıkılması kararlaştırılan 86 binanın sahipleri yürütmeyi durdurmak için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 17:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?