5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Koyun beşiz doğurdu

KARAGÖZ KOYUN BEŞİZ DOĞURDU

Salihli ilçesinde, Aydın Manav adlı çiftçinin Karagöz isimli koyunu 5 yavru dünyaya getirdi. Sakız cinsi koyunun beşiz doğurması sahibini hem şaşırttı hem de sevindirdi.

"Karagöz" adlı koyununun daha önceki yıllarda üçüz ve dördüz doğurduğunu belirten Aydın Manav, şöyle konuştu: "Çiftliğimizde yetiştirdiğimiz 'Karagöz' adlı Sakız cinsi koyun daha önce üçüz ve dördüz doğurmuştu. Sakız cinsi koyunlarda üçüz doğurmanın normal olduğunu biliyorum. Dördüz doğurduğunu da ender de olsa duyuyorum. Ama beşiz koyunu bu zamana kadar hiç duymamıştım. Bugüne kadar ilk kez böyle bir olayla karşılaştık. Bu kuzular bize ilkbaharı müjdeledi. Şimdi onlara kendi çocuklarım gibi bakıyorum."

Kuzuların sağlıklı olduğunu belirten Manav, kuzuların koruyucu tedavilerinin yapıldığını söyledi. Manav, olayla ilgili şu bilgileri verdi: "Uzmanlardan edindiğimiz bilgilere göre, beşiz kuzuların 8-10 günlük bir kritik evreleri varmış. Bu süreçte bakımlarına çok dikkat ediyoruz. Anne sütünün yetmemesi halinde biberonla süt takviyesi yapacağız. 8-10 günlük kritik evrenin atlatılmasından sonra normal büyüme dönemi içerisine girmesini bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 17:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?