30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kredi kartından 6 bin Euro çektiler

Kredi kartı dolandırıcıları, Manisalı iş adamı adına kredi kartıyla Almanya'nın Hamburg kentindeki bir otelde 6 bin 150 Euro harcama yaptı.

Aralık ayı kredi kartı hesap dökümü eline ulaştığında büyük şok yaşayan iş adamı savcılığa başvurdu. Aynı zamanda AK Parti İl Başkan Yardımcısı olan iş adamı Hüseyin Çambel, hesap özetini incelerken 22-26 Kasım tarihleri arasında Jet- Tanskstelle isimli yerden çeşitli defalarda toplam 6 bin 150 Euro çekilmiş olduğunu gördüğünü söyledi. Yaptığı araştırmalarda buranın yurt dışında bir otel olduğunu öğrendiğini anlatan Çambel, şöyle konuştu: "Öncelikle ben bu tarihlerde hiç yurt dışına çıkmadım. Bu durumu aynı zamanda banka şubesine de bildirdim. Nasıl olduğunu bilmediğim ve anlayamadığım bir şekilde kredi kartımla internet üzerinden dolandırıldım. Yurt dışı bağlantılı bir dolandırıcılık çetesi ile karşı karşıya olduğumu düşünüyorum."

BANKADAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Alış veriş yapılırken söz konusu kartın ait olduğu bankanın kendisini uyarmadığını ifade eden Hüseyin Çambel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlgili bankadan şikayetçiyim. Normalde kredi kartı harcamaları belli bir miktarın üzerinde oldu zaman onay için telefon aracılığıyla tarafımıza dönüldüğü halde bu alış veriş esnasında böyle bildirim olmadı. Bunun dışında bankalar internet üzerinden güvenliği sağlamak zorunda. Ancak bankanın her iki durumda da ihmali söz konusudur. Bu nedenle hem karşı karşıya kaldığım dolandırıcılık çetesinden hem de kusuru nedeniyle söz konusu bankanın genel müdürlüğünden şikayetçiyim."

Hüseyin Çambel, konuyla ilgili olarak savcılığa bir dilekçe verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?