3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Krize inat istihdam atağı

Ülke genelinde bir çok işletme ve fabrika işçi çıkarırken, Manisa'nın Soma ilçesinde 2 bin 700 çalışanı bulunan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. krize inat 300 kişilik yeni istihdam alanı oluşturdu.

Soma Kömür İşletmeleri AŞ. yetkilileri önümüzdeki günlerde yeni alınacak işçilerle çalışan sayısını 3 bine çıkarıyor. Yeni kömür sahası verildiği taktirde ise çalışan sayısının 5 bin olacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan firmanın sınav komisyonu üyeleri Müdür Yardımcısı Yılmaz Taşkın, Süleyman Sarı, Ramazan Cansever, Celalettin Gökaşan, Ertan Ersoy, "Krizin milletimizi içten içe etkilediği şu günlerde işçi alımı yapmak ve Somalı işsizlerimize ekmek kapısı açmak çok güzel bir duygu. İşletmemizde bundan 3 sene önce bin 100 çalışanımız vardı. Şu anda bu yeni alacağımız işçilerle birlikte bu sayı 3000 oluyor. Yeni alacağımız işçilerimizden ilk etapta sağlık raporu ve bir takım belgeler istiyoruz ve işe aldıktan sonra işe adapte olması için 6 aylık İş Güvenliği Kursu veriyoruz. Bu 6 ayda daha önceden tecrübeli arkadaşlarımız nezaretinde yer altına indiriyoruz ve işi öğrenmesini sağlıyoruz. Biz işletme olarak yıllık 3 milyon ton kömür üretiyoruz. Bizim hemen yanı başımızda 50 milyon ton rezervli bir saha var. Bu saha da bize verildiği taktirde 5 bin kişiyi daha istihdam edebiliriz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 17:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?