4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Küçük çocuklar uyurken yaralandı

Manisa’da Akpınar mahallesi 201 sokaktaki 9 nolu eski evin tavanındaki sıvaların yağmurun etkisiyle uyuyan 5 kardeşin üzerine düşmesi sonucu bir çocuk yaralandı.

Gece saat 23.30’da meydana gelen olayın öncesinde Ramazan-Lütfiye Özdemir çifti 7 çocuğundan Deniz(14), Azat (7),Yıldız (12), Mazlum (7) ve Doğan Özdemir’i (13) evde uyur vaziyette bırakıp böbreklerinden rahatsız olan aile yakınlarını ziyaret için Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne gittiler. 5 kardeş uyurken büyük bir gürültü ile evin tavanındaki sıvalar düştü. Ablası ile ağabeyi arasında uyuyan 7 yaşındaki Muzlum Özdemir kafasına düşen sıvalardan dolayı yaralandı. Abla Deniz Özdemir soğukkanlılığını koruyarak evin dışına çıkıp komşularından yardım istedi. Komşuları ise itfaiye ve 112’yi aradı. Polisinden olaydan haberdar edilmesi ile birlikte Özdemir ailesinin oturduğu evin önüne gelen görevliler evde yaralı olan Mazlum Özdemir’i ilk müdahaleyi yaptı. İtfaiyenin yardımıyla evden çıkartılan Mazlum Özdemir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz çocuğunun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Akpınar Mahalle Muhtarı Ali Erten olayın meydana geldiği eve gelerek çocukların yakındaki komşulara sığınmasını sağladı. Hasta olan yakınlarının yanında olayı öğrenen Ramazan-Lütfiye Özdemir çifti önce eve geldiler sonra da yaralanan çocuğu Mazlum’un tedavi altında bulunduğu Devlet Hastanesi’ne gittiler.

Ailenin memleketleri Muş’tan iki ay önce Manisa’ya göç ettikleri, oturdukları evi de kiralık olarak tuttukları ancak iş bulamadıkları için kirasını bile ödeyemedikleri öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 16:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?