8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Küçük Mert hayat kurtardı

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, kömür sobasından sızan gazdan zehirlenen 35 yaşındaki Hatice Bacak yaşamını yitirdi. Yarı baygın halde sürünüp kapıyı açmayı başaran 12 yaşındaki Mert Bacak, kendisiyle birlikte ağabeyini ve üvey babasını kurtardı.

Namazgah Mahallesi, Şirin Sokak'ta oturan inşaat işçisi İbrahim Uysal, nikahsız eşi Hatice Bacak ve Bacak'ın ilk eşinden olan çocukları Melih ve Mert Bacak, yeni aldıkları kömür sobasını yakarak ısındı. Daha sonra, Melih ve Mert Bacak, uyumak üzere odalarına geçti. 

İbrahim Uysal ve Hatice Bacak da, sobanın yandığı odada uyudu. Evin bacasına rüzgarı kesmesi için konulan beton parçasının düşerek bacayı tıkaması sonucu sobadan sızan karbonmonoksit gazı odalara yayılarak, uykudaki 52 yaşındaki İbrahim Uysal, eşi 35 yaşındaki Hatice Bacak, oğulları 15 yaşındaki Melih ve 12 yaşındaki Mert Bacak'ı zehirledi.

SÜRÜNEREK KAPIYI AÇTI

6/ C sınıfı öğrencisi Mert Bacak'ın sabah okula gelmemesi üzerine arkadaşlarını merak edip saat 10.00 sıralarında evine gitti. Kapıyı açan olmaması üzerine öğrenciler, bu sefer bitişikteki yan komşunun kapısını çalmaya başladı. Dışardan gelen sesleri duyan yarı baygın haldeki Mert Bacak, sürünerek, kapıya kadar gitti. Kilitli olan kapıyı aralayan Mert Bacak, olduğu yere yığıldı. Kapının açıldığını duyan komşuları ve arkadaşları, aralık kapıdan içeri baktıklarında, korkunç manzarayla karşılaşarak polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, evde yarı baygın olarak buldukları İbrahim Uysal, Mert ve Melih Bacak'ı, ambulanslarla Beşyol Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan İbrahim Uysal'ın hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı, Melih ve Mert Bacak'ın durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olay yerinde öldüğü belirlenen Hatice Bacak'ın cesedi ise, savcının ve polisin yaptığı incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. 

Annesinin öldüğünden habersiz olan Mert Bacak, “Kapıdaki sesleri duydum. Sürenerek, kapıya kadar gidip, kapıyı açtım. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Annem ve babam sobanın olduğu odada yatıyorlardı” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 17:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?