4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Küçük mucitlerden müthiş sergi

Manisa’da Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim gören çocuklar, tasarruflu ocaklardan, akıllı beşiğe kadar hayatın her alanında kolaylıklar sağlayacak yeni buluş ve projelerini sergileyerek büyüklerine parmak ısırttılar.

Manisa’da kurulduğu günden bu yana zeki öğrencileri bünyesinde toplayarak önemli projelere imza atan Bilim ve Sanat Merkezi, Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında sergi açtı. Öğrenciler ve öğretmenlerin bilimsel ortak çalışmalarının görücüye çıktığı sergi Lale Salonu Fuayesi’nde açıldı.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Nişancı’nın öncülüğünde okul öğretmenleri Murat Gökyıldız, İdris Kınay, Bekir Bayrak ve diğer görevli öğretmenlerin öğrencilerle ortak hazırladığı projeler özellikle günlük hayatta çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Akıllı beşik projesiyle bebek hareket ettiği anda anne bir cihaz sayesinde uyarılıyor.

Biberondan süt içmek istemeyen bebekler için ise müzik çalarak bebeğin ilgisini çeken ve alışmasını sağlayan biberon büyük ilgi gördü. Çeşitli karışımlarla elde edilen temizlik ürünleri piyasada satılan temizlik ürünlerinden çok daha ucuza mal edilerek evde kullanılabiliyor.

Tarım kendi Manisa için de çeşitli projeler hazırlayan öğrencilerin “Isıt bizi güneş” isimli projesi de büyük ilgi topladı. Seralarda kullanılması mümkün olan projeyle güneş ışınları hangi açıdan düşerse düşsün üzerindeki cam kapak sayesinde bitkilere dik olarak gönderiliyor. Böylece güneş ışınlarından en azami düzeyde faydalanılmış oluyor. Tasarruflu ocak ise ev hanımlarına hitap ediyor. Öğrencilerin tasarladığı bu ocakta tencere ocağa konduğu anda ocak yanıyor. Kaldırıldığında kendiliğinden sönüyor. Böylece tasarruf sağlanmış oluyor. Çocuk bezine monte edilen bir kağıt sayesinde de bebeğin altını açmadan ıslanıp ıslanmadığına bakılabiliyor.

Projelerin bazıları çeşitli yarışmalarda finalist olurken ödül bekleniyor. Büyük ilgi gören serginin 2 gün açık kalacağı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 16:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?