3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Küçük Ömer'den örnek davranış

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 14 yaşında olan ancak ailesinin yoksul olması nedeniyle okula geç yazdırılan ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Ömer Ektiren yolda bulduğu 600 TL’yi Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim etti.

Turgutlu Atatürk Mahallesi Çözüm Sokak’ta ikamet eden 10 çocuklu ailenin bireyi olan ve ailesinin geçimine katkıda bulunmak amacıyla okulundan artan zamanlarda ayakkabı boyacılığı yapan Ömer Ektiren yine boya sandığını alarak işe çıktı. Turgutlu Acarlar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yürürken, kaldırım ile yolun birleştiği noktada yerde bir demet parayı gören küçük Ömer, hemen Zabıta Müdürlüğüne giderek parayı teslim etti.

Zabıta Müdürü tarafından tebrik edilen küçük Ömer, “10 kardeşiz ve babam Şehmuz Ektiren belinden rahatsız olduğu için çalışamıyor. Aile bütçesine katkıda bulunmak için boyacılık yapıyorum. Bulduğum para benim olmadığı için Zabıta Müdürlüğü’ne teslim ederek gerçek sahibinin bulunarak kendisine verilmesini istedim. Kendime ait olmayan hiçbir şeye el sürmem ve sahiplenmem” dedi.

Zabıta Müdürü Feray Kahyaoğlu ise yaptığı açıklamada: “Küçük kardeşimiz gerçekten hepimize örnek olacak bir davranış sergilemiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Ailesinin durumu hakkında araştırma yapacağız ve gereken yardımda bulunacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 18:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?