30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kula, Avrupalı konuklarını ağırlıyor

Avrupa Birliği (AB) projeleri kapsamında Manisa'nın Kula ilçesine gelen çeşitli ülkelerden temsilciler, Türk kültürünü ve geleneksel mesleklerini tanıyorlar.

AB Gençlik Programları Merkezi'nin finansal desteği ile Türkiye'nin de aralarında bulunduğu İspanya, İtalya, Litvanya ve Letonya'nın katılımıyla 2006 yılından bu yana yürütülen “Kırsal Bölgelerde Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesindeki Yeni Stratejiler” konulu Grundtvig Projesi kapsamında, Litvanya, İtalya, İspanya ve Letonya'daki proje toplantılarına katılan Kula Halk Eğitim Merkezi, şimdi de projenin 6. toplantısına ev sahipliği yapıyor.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevket Akar, “Yaklaşık 30 kişilik bir heyet tarihi Zabunlar Evi olarak bildiğimiz, yeni adıyla Anemon Butik Otel'de 4 gün konaklayacak. Bu süre içerisinde projenin 'Geleneksel Mesleklerimiz' konulu modülü hakkında çalışmalar yapacak olan temsilciler aynı zamanda ilçemizin semercilik, leblebicilik, demircilik, kalaycılık, ayakkabıcılık, dericilik gibi kültürümüzün bir parçası olan meslekler hakkında detaylı bilgiler alacaklar. Ayrıca Kulamızın tarihi ve kültürel yerleriyle birlikte Türk misafirperverliğini ve mutfağını yakından tanıma şansı bulacaklardır. Toplantının 5. gününde Salihli Lidya Termal Otel'de konaklayacak olan temsilciler, 6. günde ise Şirince Türk Köyü, Efes Antik Şehri, Efes Müzesi ve Ören yerlerini gezerek İzmir Hasan Sağlam Öğretmen Evi'nde konaklayacaklar ve 25 Ekim Cumartesi günü ülkemizden ayrılacaklar” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 14:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?