4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kula hayvan pazarı kapatıldı

KULA HAYVAN PAZARI ŞAP HASTALIĞI NEDENİYLE KAPATILDI

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı bazı köylerde şap hastalığı görülmesi nedeniyle ilçedeki hayvan pazarı, Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı ile hayvan alım satımına kapatıldı.

Kula ilçesinin bazı köyleri, komşu Uşak ile Gediz ve Salihli ilçelerinde şap hastalığının ortaya çıkması ve kuzu ölümleri üzerine hastalığın daha fazla yayılmaması amacıyla bölgede tedbirler alındı. Kula hayvan pazarı alım satımlara kapatıldı. İlçe Tarım Müdürü Ali Çırak yaptığı açıklamada, "Şap hastalığı çıkan köylere kordon ve karantina konulmuştur. Yetiştiricilerimizin dezenfeksiyon ve karantina tedbirlerine gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Hastalığın yayılmaması açısından gerekli

tedbir alınmıştır. Kula hayvan pazarına getirilen hayvanlar için yetiştiricilerin; merkez ilçe veya ilçe içi hareketlerinde menşe şahadetnamesi almaları, ilçeler ve iller arası hareketlerinde Veteriner Sağlık Raporu almaları; ayrıca sığır cinsi hayvanlar için pasaportları beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 16:27:00
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 00:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?