4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kula MYO masaya yatırıldı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) sorunlarının masaya yatırıldığı 1. Açık Kapı Bilgi Alış Verişi konulu toplantı düzenlendi.

CBÜ Kula MYO'da, Müdür Yrd. Doç.Dr. Ali Gülçubuk tarafından düzenlenen ve Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü, AK Parti İlçe Başkanı Halil Erdil, DP İlçe Başkanı Hamdi Sarı, belediye başkan adayları, il genel ve belediye meclis üyesi adayları ile öğretim üyeleri katıldı. Toplantıda MYO'nun sorunları ve ihtiyaçları ile yüksek öğrenimin Kula ekonomisine katkısı, gelişimi ve güncel sorunları tartışıldı.

Açılış konuşması ve sunum okul müdürü Yrd. Doç, Dr. Ali Gülçubuk, okulun öğrenci sayısının 2006 yılında 150 iken bugün 350'ye çıktığını, ancak bu sayının yeterli olmadığını, yeni açılacak olan Turizm ve Otelcilik bölümleri ve yeni bölümlerle hedef sayının 750 öğrenci olduğunu söyledi. Müdür Gülçubuk, 350 öğrencinin Kula'ya ekonomik katkısının yıllık 1 milyon 400 bin lira olduğunu belirterek, esnafın bu gelirden sadece yüzde 10 KDV'sini okul için harcamalarını istedi. Okulun öğrenci kapasitesi artması için acilen yurt, kafeterya gibi bazı acil ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini belirtti.

Kaymakam Muzaffer Şahiner yaptığı konuşmada, ” Bugüne kolay gelinmedi ancak, bugünkü durum da memnun edici değil. Bizim ve halkın biraz daha gayret etmesi lazım. Kaymakamlık olarak gereken desteği veriyoruz. Tekel binasının devri için çalışmalar başlatıldı. Ancak orasının da düzenlenmesi için hayırseverlerin büyük desteği gerekli tabii ki en büyük sıkıntı yurt sorunudur.” dedi.
Belediye Başkanı Halil Gülcü ise yurt için yeni çalışmalar yapıldığını ve okulun diğer ihtiyaçlarını da gidermeye çalıştıklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 15:16:34
Güncelleme :1 Mart 2009 Pazar 15:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?