3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kula polisine Hepatit B aşısı

İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol ile Hepatit B virüsü kapma riski yüksek olan teşkilatlara yönelik başlatılan aşı kampanyası çerçevesinde Kula'da görevli polislere aşı yapıldı.

Kula Sağlık Grup Başkanlığı personeli tarafından yapılan aşı çalışması hakkında bilgi veren Sağlık Memuru Ali Acar, "Bakanlığımız tarafından, halk sağlığı yönünden son derece öncelikli olan Hepatit B hastalığına yönelik Hepatit B Kontrol Programı yürütülmektedir. Programın temel amacı; kronik Hepatit B virüs enfeksiyonunun önlenerek Hepatit B enfeksiyonu ile ilişkili kronik Karaciğer hastalığı, siroz ve hepatosellüler kanser görülme riskini azaltmaktır. Risk altındaki kişi ve grupların azaltılmasına yönelik olarak Ocak 2009 tarihinde başlamak üzere Hepatit B aşılamasına yönelik destek aşılama faaliyeti yapılması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda ilçemizde Sağlık Grup Başkanlığı risk grupları içinde yer alan özel muayenehanesi bulunan diş hekimleri, huzurevleri, kreş itfaiye personeli, polis memurları, berber, kuaförlerin, aşılanması önceliklerimiz arasında yer almaktadır. " dedi.

Kula İlçe Emniyet Müdürü Hasan Dedebaş ise polislerin çalıştıkları koşullar nedeniyle bu hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirterek, "Olay yerlerinde ve kavgalarda her an birisinden bu virüs bulaşabilir. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında protokolle bu aşıma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Tüm teşkilat Hepatit B virüsüne karşı aşılanacak. Sağlıklı ve risk altında olmayan personelle çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 15:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?