30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kula'da 274 aileye yardım

Deniz Feneri Derneği, Kula'daki temsilciliği aracılığıyla ilçe merkezi ve köylerde tespit ettiği ihtiyaç sahibi 274 aileye yaklaşık 150 bin YTL değerinde gıda ve giyim yardımı yaptı. 

Deniz Feneri görevlileri tarafından Kula'ya getirilen yardım malzemeleri, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim edildi. Yapıaln açıklamada, 200 aileden 826 kişiye 142 bin YTL değerinde 7 bin 543 parça giyim malzemesi, 74 aileye de 4 bin 395 YTL değerinde gıda malzemesi dağıttıldığı bildirildi. Dernek yetkilileri, kendilerine yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından, ihtiyaç sahibi ailelerin sosyal incelemelerinin yapıldığını ve bunun sonucunda yardımların ulaştırıldığını ifade ederek, Kula'da gösterilen misafirperverlik ve ilgiden dolayı da memnun olduklarını belirttiler. 

Öte yandan Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfı Kula Şubesi Müdürü Hasan Çakır, derneğin dağıtım merkezine bir ziyarette bulundular. Sosyal yardımlaşmanın özünün, bu anlayışın toplum tarafından benimsenerek yaygın hale getirilmesi olduğuna dikkat çeken Kaymakam Şahiner, “Sosyal yardım olgusu, varlıklı olanın yokluk içinde yaşayanlara kendi imkanlarından aktararak diğer insanlardan farksız şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerinin sağlanmasını öngörüyor. Deniz Feneri Derneği'nin yurt dışında da 40'ın üzerindeki ülkede yoksul insanlara yardımlarını ulaştırması, Türk insanının yardımseverlik duygularının yüceliğini ortaya koymak bakımından önemlidir. Ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Deniz Feneri Derneği'nin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Görüldüğü gibi her kolinin üzerinde kişinin adı soyadı ve adresi yazılı. Hiç bir ayrım yapmadan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 13:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zülgar IP: 88.247.64.xxx Tarih : 18.05.2008 22:01:45

deniz feneri derneği ne yaptığı yardımlardan dolayı tüm kula halkı adına teşekkür ediyorum. ALLAH onlardan razı olsun ve tüm halkımıza örnek olmasını temenni ederim .halimize şükredelim. çevremizdeki bu insanlara KULA da yardım edebilecek insanlar olduğuna eminim keşke onlar yardım etseydide gelen yardımlar el uzanmayan yerdeki insanlara ulaşsaydı. ALLAH onlardan razı olsun