30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kula'da ağız ve diş sağlığı eğitimi

Manisa'nın ilçesi Kula'da Toplum Sağlığı Merkezi, "Bir Gülüşünüz Bize Yeter" sloganı ile ağız ve diş bakımı eğitimleriyle, okullarda eğitici ve öğretici çalışma başlattı.

Diş fırçalamayı çocuklar için eğlenceli kılan yöntemlerle hareket eden Kula Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, eğitimlerle çocukların ileride karşılaşabilecekleri ağız ve diş problemlerini en aza indirmeyi hedefliyor. Kula Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim birimi tarafından gerçekleştirilen ve ilköğretim ile okul öncesi eğitim alan çocuk gruplarını kapsayan çalışmalar, 25 günlük bir süreyi kapsıyor.

Sağlık memuru Mustafa Irgat, Hemşire Şule Yıldız ve Ebe Özlem Polat'ın katıldığı eğitimlerde, bilgilendirme dışında diş fırçalama teknikleri ve ilgili afiş dağıtımının da gerçekleştirildiğini belirten sağlık memuru Ali Acar, "Sağlıklı yaşam anlayışını merkezine yerleştirmiş olan kurumumuz, Sağlık Grup Başkanı Dr. Rahşan Erkan'ın yönetiminde insan sağlığını önemseyen çalışmalara imza atıyor. Sağlıklı toplum sağlıklı bireylerle mümkündür sloganıyla çalışmalarımıza hızla devem ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 16:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?